Национален електронен регистър на скривалищата трябва да бъде активиран у

...
Национален електронен регистър на скривалищата трябва да бъде активиран у
Коментари Харесай

65 бомбоубежища за цяла Варна, могат да поберат едва 16 600 души

Национален електронен указател на скривалищата би трябвало да бъде задействан у нас. Директорът на пожарната основен комисар Николай Николов изясни, че по този метод хората ще знаят къде да се укрият при потребност, заяви БНР.

Към момента скривалищата у нас се водят на разнообразни институции. Част от бомбоубежищата са към Министерство на вътрешните работи и пожарната, други са към локалните управляващи, а има и такива, които са към огромни индустриални предприятия.

Преди да се пусне регистърът, институциите притежатели би трябвало да ревизират положението на скривалищата, с цел да се знае какъв брой от тях са годни за потребление и какъв брой не.

65 са скривалища във Варна с потенциал за 16 600 души. Данните са към 2003 година Тази седмица се чака да стане ясно чия отговорност са те във Варна, заяви в събота регионалният шеф Благомир Коцев.

 

Част от убежищата са превърнати в заведения, други са неизползваеми, а методите към тях ръждясали. 

Едно от огромните убежища в града - на сп. " Нептун ", което при започване на 90-те години за малко беше магазин, е в доста неприятно положение и е невероятно да бъде възобновено, споделя репортерът Даниела Стойнова, като се базира на информация от някогашен чиновник на " Гражданска отбрана ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР