Националът Димитър Велковски говори пред Sportal.bg за новия си отбор

...
Националът Димитър Велковски говори пред Sportal.bg за новия си отбор
Коментари Харесай

Димитър Велковски: Надявам се да се върна в националния отбор

Националът Димитър Велковски приказва пред Sportal.bg за новия си тим - полския Миедж Легница. 28-годишният защитник изкара три годни в белгийския Серкъл Брюж, само че през предишния трансферен прозорец предприе ново предизвикателство в кариерата си. Защитникът също по този начин приказва за националния тим, макар че не бе извикан за идните евроквалификации от селекционера Младен Кръстаич. Юношата на Локо (София) се надява, че ще успее да се завърне в представителния ни отбор, откакто възвърне игровия си темп. 

“До прехвърлянето в ми Полша се стигна, откакто не получавах задоволително игрови минути в Белгия и взех решение, че за моето бъдеще е по-добре да доиграя сезона в различен тим. Имаше и други разновидности, само че заради една или друга причина не се стигна до съгласие. За завръщане в България съответно не е имало предложения, само че за мен тази алтернатива не седеше на дневен ред на този стадий ”, стартира Велковски.

“Първите ми усещания от тима тук са положителни, от позиция на това по какъв начин се работи и какви условия предлага тимът. От друга страна обаче резултатите не са положителни и това пречи на самочувствието на футболистите. Надявам се да съумея да оказа помощ и да спасим тима от изпадане ”.

“Полша като страна е близка по нрав до България и акомодацията ми тук мина извънредно бързо. Чувствам се добре. Както споделих и доскоро, упоритостите на тима са да се спасим от изпадане ”.

View this post on Instagram
A post shared by Miedź Legnica (@miedzlegnica)

Велковски счита, че не е отстъпвал на другите футболисти на неговата позиция във към този момент някогашния му отбор - Серкъл Брюж, където не получаваше опция за изява при започване на сезона. Въпреки това Димитър счита, че престоят му в Белгия е много позитивен.

“Прекарах много време в Белгия и останах извънредно впечатлен от равнището на футбола там. Не желая да встъпвам в детайлности към минали обстановки за какво не получавах игрово време този сезон. Така са решили от управлението на тима, по този начин са постъпили. Не считам, че отстъпвах по каквито и да е критерии по отношение на другите футболисти, само че не постоянно футбола е обективен. Въпреки всичко, напуснах с положителни усеща и съм признателен за всичко, което съумях да науча там ”, проучва Велковски.
 Велковски дебютира с победа в Полша Велковски дебютира с победа в Полша
Футболистът не получи повиквателна от Младен Кръстаич за идните евроквалификации, макар че бе част от представителния ни отбор в предходния лагер и игра в контролите с Кипър и Люксембург.

“Това е решението на националният селекционер и никой не може да се сърди. Младен Кръстаич е задоволително умел и знае кой футболист е квалифициран задоволително, с цел да може да даде максимума на терена. Разбира се уповавам се още веднъж да съм част от отбора. Това съгласно мен е една от задачите на всеки български футболист. Надявам се да върна игровият си темп допустимо най-бързо и живот и здраве, в случай че покажа положителни игри и управлението решат, да ме повикат. Аз съм постоянно подготвен. ”, изясни Велковски.

Според Димитър България има шансове да се класира за Евро 2024, макар че квалификационната ни група не е по никакъв начин лесна. Играчът е на мнение, че Сърбия и Унгария са любимци, само че при добра подготовка нашите могат да реализират триумф.

“Групата ни е много сложна, само че не и непреодолима. Със сигурност тимовете на Сърбия и Унгария имат огромна класа в съставите си и ще са доста сложни противници, само че имам вяра, че с добра подготовка и себераздаване, ще имаме огромни шансове за класиране ”.

Велковски също по този начин призна, че следи и родния шампионат, като счита, че борбата сред ЦСКА - София и Лудогорец за купата ще е доста забавна. Все отново е много рано да се вършат по-генерални прогнози за крайния победител.

“Не съм спирал да проследявам българското състезание. Все отново имам и много другари, които играят там. Наистина борбата за купата ще е забавна, само че има прекалено много мачове до края, с цел да вършим генерални заключения толкоз рано ”, приключи Велковски.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР