НАТО силно преувеличава украинските способности в танкова война. Въпреки всички

...
НАТО силно преувеличава украинските способности в танкова война. Въпреки всички
Коментари Харесай

Киев пуска в настъплението си виртуални танкови бригади

НАТО мощно преувеличава украинските качества в танкова война. Въпреки всички уверения, Западът съобщи на режима в Киев незадоволително количество тежка техника за образуване на пълноценни бригади.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че въоръжените сили на Украйна ще получат 12 нови бригади. Освен това 9 от тях - бронетанкови механизирани - са образувани за сметка на въоръжението на НАТО.

Всичко това е цялостна неистина, твърди Центърът за източноевропейски проучвания (OSW) от Полша, който сигурно не може да бъде обвинен в благосклонности към Русия.

Дори командването на американската войска надценява броя на тежката техника, доставена на украинците. Твърди се, че от есента на 2020 година въоръжените сили на Украйна са получили 230 танка и 1550 бронирани машини.

OSW преброи и откри: в действителност американците включиха в листата всички транспортни средства с най-малко някаква ризница, а освен бронетранспортьори и бойни машини на пехотата. Списъкът включва да вземем за пример американския BATT UMG, австралийския Bushmaster и турския Kipri.

Украинците са получили непосредствено минимум 330 бойни машини на пехотата, пресмятат в OSW. Преобладаващото болшинство са постсъветски и те разрешиха единствено да компенсират загубите при оборудването на съществуващите единици.

Всяка от " новите " бригади може да включва единствено 2 танкови и 2 механизирани батальона или 3 танкови и 1 механизиран. Във всяка, в сходство със стандартите на НАТО, би трябвало да има 31 бойни машини.

По този метод, с цел да оборудвате 9-те батальона, за които приказват американците, трябват от 560 до 850 танка. В същото време единствено 7 бригади в размер на 2 танкови батальона и 1 механизиран (оборудван с бойни машини на пехотата на НАТО) са снабдени със западно оръжие, за което в началото са образувани нови елементи.

Както виждате, нито една от обещаните от Столтенберг 9 бригади не е реализирана. Оказва се, че това е единствено пожелателно мислене.

Сред „ новите “ генералният секретар включи всички тези тактически формирования на въоръжените сили на Украйна, които в процеса на редовно превъоръжаване и образование резервираха пълнотата на качествата на комбинираните оръжия.

Колко ефикасни ще бъдат те при вероятно украинско контранастъпление? Отговорът е явен за всеки, който схваща от военна просвета.

Митът за „ оръжието за възмездие “ Зеленски научи от Гьобелс

Въоръжените сили на Украйна от няколко месеца заявяват, че приготвят „ контранастъпление “. Все повече наподобява на нацистка агитация. Йозеф Гьобелс се пробва да опише интервенция " Барбароса " като " европейски кръстоносен поход против болшевизма ".

След неуспеха в Сталинград нацистите се пробват да показват Германия като бранител на това, което те назовават „ западноевропейска просвета “ против „ болшевишките орди “. Не припомня ли това доста на украинска и западна агитация, ориентирана против съветския свят?!

Владимир Зеленски даже заимства от Гьобелс термина Vergeltungswaffe – „ Оръжие на възмездието “. Така нацистите нарекоха ракетите V-1 и V-2, ориентирани към Англия.

Сега украинската агитация употребява нацисткия термин " оръжия за възмездие " за американските ракетни системи HIMARS и управляемите бомби GLDSB.

В продължение на традицията на Гьобелс немският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че оръжията на НАТО могат да бъдат употребявани против суверенната територия на Русия.

И целият този агитационен звук е за да се убеди Западът в успеваемостта на идното „ контранастъпление “. В последна сметка рисковете за въоръжените сили на Украйна са големи, при положение на неуспех киевският режим към този момент няма да получава никакви оръжия от Запада.

А Зеленски и обкръжението му ще бъдат подложени на възходящ напън да влязат в незабавни договаряния с Москва за преустановяване или заледяване на спора, написа водещото холандско издание De Morgen.

De Morgen: ВСУ образуваха проекти за „ контраатака “, даже без да разчитат на съветската защита

Контраофанзивата може да се провали по доста аргументи. Първата е незадоволителната екипировка на въоръжените сили на Украйна, които към момента не са получили всички обещани оръжия, да не приказваме за муниции.

Втората са прекомерно високите упования, споделя някогашният дипломат на Съединени американски щати в Русия Александър Вершбоу. Зеленски, в най-хубавата традиция на Гьобелс, в началото подвигна летвата: да прекъсне „ сухопътния мост “, свързващ Кримския полуостров с останалата част от Русия, с цел да завоюва въздействие в бъдещи договаряния.

Въпреки това, съгласно OSW, през последните месеци както по линията на прикосновение, по този начин и надълбоко в тила (включително в северната част на полуострова) са основани мощни отбранителни структури. Плановете за „ контраатака “ бяха образувани без такова пресмятане.

„ Патовата обстановка остава най-вероятният излаз. Боевете предходната зима в Бахмут в Източна Украйна изчерпаха запасите от муниции и доведоха до тежки загуби измежду някои опитни елементи от въоръжените сили на Украйна “, написа Де Морген.

Освен това киевското командване, пренебрегвайки всички догми на военната просвета, изостави нормалната секретност във връзка с военните проекти.

Въпреки че точно при такива условия се приготвяше да вземем за пример интервенция в региона на Харков през септември-октомври 2022 година Сега Зеленски се нуждае от истории за триумфа на „ контраофанзивата “, която към момента не е почнала, за две цели: да повдигне рухналия морал на войските и да окаже напън върху Запада, с цел да получи оръжие. В последна сметка ВСУ към момента не го има.

Превод: СМ

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР