НАТО ще разгърне допълнителни отбранителни сухопътни, морски и въздушни сили

...
НАТО ще разгърне допълнителни отбранителни сухопътни, морски и въздушни сили
Коментари Харесай

НАТО разгръща допълнителни сили за защита в Източна Европа

НАТО ще разгърне спомагателни отбранителни сухопътни, морски и въздушни сили в източната част на алианса поради обстановката с Украйна. Това се споделя в изказване, оповестено от пресслужбата на НАТО след срещата на непрекъснатите представители на страните от алианса в Брюксел. " Постоянните представители на страните-членки на НАТО взеха решение да бъде задействан защитителен проект, който планува разполагане на сили в страните от Северноатлантическия алианс по време на рецесия ", съобщи и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. По думите му този проект включва и %силите за реагиране ".

Организацията " най-категорично " осъди " ужасяващата офанзива " на Русия против украинска територия.

„ Действията на Русия съставляват сериозна опасност за евроатлантическата сигурност и ще имат геостратегически последствия. НАТО ще продължи да подхваща всички нужни ограничения, с цел да подсигурява сигурността на всички съдружници. Разгръщаме спомагателни отбранителни сухопътни, морски и въздушни сили в източната част на алианса. Днес организирахме съвещания по член 4 от Вашингтонския контракт. Решихме, в сходство с отбранителните проекти за отбрана на всички съдружници, да предприемем спомагателни стъпки за усилване на ограниченията за ограничение и защита в целия алианс “, се споделя в изказването. Силите на алианса са в повишена готовност, с цел да реагират на всевъзможни непредвидени дейности, допълват от организацията.

От НАТО акцентират, че подхванатите ограничения " остават превантивни, пропорционални " и не са ориентирани към ескалация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР