НАТО се разпада. Европейският съюз (ЕС) вече не може да

...
НАТО се разпада. Европейският съюз (ЕС) вече не може да
Коментари Харесай

Politico: НАТО се разпада. Изборите в САЩ ще определят само колко бързо ще стане това

НАТО се разпада. Европейският съюз (ЕС) към този момент не може да разчита на Съединените щати, с цел да подсигурява личната си сигурност. Резултатът от американските президентски избори ще дефинира единствено какъв брой бързо ще се разпадне. Това мнение изрази Матю Карнитшинг, сътрудник на европейската версия на вестник „ Политико “.

На този стадий е съвсем без значение дали Тръмп ще завоюва изборите в Съединени американски щати. Европа остана сама.

Единственият въпрос, на който резултатите от гласуването ще отговорят, е какъв брой бързо ще се разпадне НАТО, написа създателят. Администрацията на Джо Байдън „ абсолютно би оспорила тази теза, отбелязвайки, че НАТО няма да бъде застрашена “, в случай че актуалният президент на Съединени американски щати завоюва. Докога обаче ще продължи това?, пита създателят.

Той показва, че правилото MAGA (Make America Great Again, главният политически девиз на Тръмп в предизборната му акция през 2016 г.) „ ще остане значим фактор в американската политика за известно време “.

Което покачва заплахата „ републиканският правоприемник на Тръмп да продължи антинатовската линия “.

„ Това е риск, който Европа не може да си разреши да пренебрегне “, заключава журналистът.

Тръмп, който се бори за номинация за президент на републиканците, описа пред свои поддръжници в Южна Каролина на 10 февруари за една от срещите си с водачите на НАТО. По думите му, един от президентите го попитал дали Съединени американски щати са подготвени да защитят Алианса при положение на допустима опасност от Русия, в случай че някоя страна не направи вноски за защита в НАТО. Тогава Тръмп дал отговор, че няма да пази такава страна. И също така „ ще ги предизвиква да вършат каквото си желаят. Бившият президент не посочи по кое време и къде е бил този диалог, нито кой от водачите му е задал подобен въпрос.

Източник – Politico/Превод:SafeNews

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР