НАТО реагира на изказване на руския президент Владимир Путин, внушаващо,

...
НАТО реагира на изказване на руския президент Владимир Путин, внушаващо,
Коментари Харесай

НАТО: Силите ни в Европа са отбранителни за разлика от руските

НАТО реагира на изявление на съветския президент Владимир Путин, внушаващо, че силите на алианса в Източна Европа са опасност за Русия, като съобщи, че те не могат да бъдат сравнявани със силите, които разполага Москва, съобщи Ройтерс.

"Действията на НАТО са отбранителни, съразмерни и подхождат напълно на интернационалните задължения на организацията ", съобщи говорителката на алианса Оана Лунджеску в имейл до Ройтерс.

"НАТО разположи 4000 бойци в източната част на алианса, с цел да възпре възможна експанзия. Тези войски не могат да се съпоставят с дивизиите, ситуирани от Русия. За разлика от алианса, Русия има бойци в Украйна, Грузия и Молдова срещу волята на техните държавни управления ", акцентира Лунджеску.

Говорителката опроверга също изказвания на Путин, че западният боен алианс отхвърля да разисква с Русия разпоредбите за военните полети. Тя сподели, че въпросът е предмет на диалози на доста общи военни конгреси като Съвета НАТО - Русия.

След среща през днешния ден с финландския си сътрудник Саули Нинистьо Путин сподели, че Русия е принудена да реагира на преместването на инфраструктурата на НАТО и появяването на детайли от система за противоракетна защита на Съединени американски щати покрай своите граници. В отговор на журналистически въпрос той сподели, че военната инфраструктура на НАТО се придвижва към границите на Русия, че се усилва количеството на техниката на алианса, персоналният състав и броят на ученията покрай съветските граници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР