НАТО привежда в по-висока готовност силите си за бързо реагиране

...
НАТО привежда в по-висока готовност силите си за бързо реагиране
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: За първи път в историята си НАТО привежда в по-висока готовност силите си за бързо реагиране

НАТО привежда в по-висока подготвеност силите си за бързо реагиране за първи път в историята си. Това значи, че те имат подготвеност по сигнал да се разпрострат в район или страна, къде има рецесия на сигурността - това могат да бъдат източноевропейските страни, в това число и България.

Това съобщи предbTV ген. Съби Събев, представител на България във военната квартира на НАТО. Това е задействане на проектите за отбрана и можем да имаме несъгласие, в случай че главнокомандващият на силите на НАТО счита, че би трябвало да има подпомагаш контингент, посочи той.

Той чака да дойде многосъюзна национална група и в допълнение кораби в Черно море. По думите му, в случай че би трябвало да има подсилена и у нас има многосъюзна национална група - от това не би трябвало да се прави политика, а да се одобри. Имало е кораби в Черно море, само че Събев не знае дали са още там.

По въпроса за европейската защита той счита, че Европейски Съюз би трябвало да има отбрана и е обикновено да се развие план да разполага със сили, когато НАТО не реагира, само че във времето се отсрочва. В умозаключение Съби Събев разяснява, че Владимир Путин преследва своите цели и си е сложил задача да получи от Украйна неутралния й съюз, а страната е решена да гради тактиката си като суверенна страна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР