НАТО помага на Европейския съюз в борбата срещу заплахите в

...
НАТО помага на Европейския съюз в борбата срещу заплахите в
Коментари Харесай

НАТО: Помагаме на ЕС срещу киберзаплахите на вота за ЕП

НАТО оказва помощ на Европейския съюз в битката против заканите в киберпространството по време на изборите за Европейски парламент. Това съобщи генералният секретар на Пакта Йенс Столтенберг в изявление, оповестено в днешния брой на немския в. "Велт ам зонтаг ".

"Експертна група от НАТО преди няколко седмици се срещна със експерти от Европейски Съюз, с цел да обсъдят съответни ограничения по противопоставяне на киберзаплахите и дезинформацията в навечерието на изборите за Европейски парламент ", показва Столтенберг. Той отбелязва, че военният съюз и политическото обединяване непрекъснато обменят информация за вредоносни стратегии и хакерски атаки

Генералният секретар на НАТО споделя също, че алиансът е съумял да не допусне разпространяване на наличието в интернет на терористичната формация "Ислямска страна ". "По този метод ние отслабихме нейните благоприятни условия да набира нови членове, да прави банкови преводи и да поддържа контакти ", акцентира той.

В изявлението Столтенберг отбелязва също, че Русия целеустремено се намесва в живота на демокрациите, разпространявайки лъжлива информация и извършвайки хакерски атаки. "Това става най-много по време на избори ", акцентира Столтенберг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР