НАТО планира да приеме окончателни решения за изменение на своята

...
НАТО планира да приеме окончателни решения за изменение на своята
Коментари Харесай

НАТО обмисля сериозно да промени командната си структура

НАТО възнамерява да одобри дефинитивни решения за изменение на своята командна конструкция през февруари идната година. Това заяви пред публицисти ръководителят на Военния комитет на НАТО, чешкия военачалник Петър Павел, съобщи БГНЕС.
Павел разяснява информация на The Wall Street Journal, в която се споделя, че НАТО ще промени командната си конструкция поради опасността от Русия. Генералът уточни, че през последните десетилетия числеността на личния състав в командните структури на НАТО е била съкратена с 23 000 души до към 7 000. Това равнище е било задоволително " в мирни времена ", сподели той. Алиансът обаче е стигнал до извода, че сегашната командна конструкция " има дефекти, които се демонстрират по време на рецесии " и изключително при възможни военни спорове.
По думите на Павел по-нататъшното развиване на обстановката зависи от политическата воля. Решение по окончателните разновидности се чакат на срещата на министрите на защитата на 18 февруари.
Според The Wall Street Journal, НАТО се готви да сътвори две нови командвания " за усилване на логистиката на съюзническите страни и отбрана на пътищата за доставяне ", което " би трябвало да отстрани слабите места при положение на всевъзможен евентуален спор с Русия ". Първото командване би трябвало да се занимава с въпросите на тиловото обезпечаване. Второто – да е насочено към угаждане на потребностите на силите на НАТО в регионите на Атлантическия и Северния ледовит океан, и да се заеме със усилване на сигурността на изключително значимите за снабдяването на Европа морски връзки. В частност – тяхната отбрана от подводници на евентуалния съперник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР