НАТО определи ситуацията със сигурността в Афганистан като трудна и

...
НАТО определи ситуацията със сигурността в Афганистан като трудна и
Коментари Харесай

НАТО: Талибаните трябва да разберат, че никога няма да бъдат признати

НАТО дефинира обстановката със сигурността в Афганистан като " сложна и предизвикателна " и прикани талибаните да спрат нападенията, съобщи ДПА.

" Споделяме дълбоката паника, изразена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във връзка със увеличението на насилието вследствие на военното нахлуване на талибаните, в това число нападенията против цивилни, и известията за други съществени нарушавания на човешките права ", сподели представител на НАТО в Брюксел, като акцентира, че няма военно решение на спора, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Талибаните би трябвало да схванат, че в никакъв случай няма да бъдат приети от интернационалната общественост, в случай че отхвърлят политическия развой и се пробват да открият надзор със мощ. Те би трябвало да спрат своите набези и добросъвестно да вземат участие в мирни договаряния ", съобщи той. Служителят прикани за " приобщаващ кротичък развой, управителен от афганистанците и признат от тях ".

Подобен кротичък развой е належащо да докара до незабавен прогрес към преустановяване на огъня и политическо споразумяване, което да постави завършек на насилието, да пази човешките права в Афганистан, в частност на дамите, децата и малцинствата, да поддържа върховенството на закона и да подсигурява, че страната в никакъв случай повече няма да служи за леговище на терористи. " Призоваваме всички районни играчи да извършват градивна роля, защото един постоянен и сигурен Афганистан е от изгода за всички ", сподели служителят на НАТО пред ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР