НАТО няма да разположи бойни войски на алинаса в Украйна,

...
НАТО няма да разположи бойни войски на алинаса в Украйна,
Коментари Харесай

НАТО няма да разполага войски в Украйна

НАТО няма да разположи бойни войски на алинаса в Украйна , само че би трябвало да е ясно, по отношение на нашата подготвеност, нашият ангажимент да пазиме всички членове , изключително в източната част на алианса , разяснява генералният секретар Йенс Столтенберг пред CNN.

Така той изясни за какво алиансът е нараснал наличието си в източния фланг на алианса, в Черноморския и Балтийския район .

НАТО ще изпрати документално предложение до Кремъл по-късно тази седмица да се " опита да откри път " на фона на възходящото напрежение към натрупването на съветски войски на границата с Украйна. " Ние ще подчертаем, че сме подготвени да седнем... и да обсъдим контрола върху въоръженията , разоръжаването, прозрачността на военните действия, механизмите за понижаване на риска и други въпроси, които са от голяма важност за европейската сигурност. И също по този начин да седнем и да изслушаме съветските опасения ", сподели Столтенберг.

“NATO will not deploy NATO combat troops to Ukraine, ” tells me. “But we need to be sure that there is no misunderstanding about our readiness, our commitment to protect and defend all allies, especially in the eastern part of the alliance. ”
— Christiane Amanpour (@amanpour)
Ръководителят на НАТО сподели предходната седмица, че западният боен алианс скоро ще изпрати своите писмени оферти до Русия , в отговор на настояванията на Москва за сигурност и ще предложи съществени договаряния за надзор на въоръженията и ограничения за бистрота във връзка с военните действия и разполагането на ракети.

Коментарите на Столтенберг пристигнаха ден откакто НАТО разгласи, че някои страни членки слагат сили в подготвеност и изпращат спомагателни кораби и бойни самолети в Източна Европа. Тези ходове алармираха за възходящи страхове от допустима съветска инвазия в Украйна , след месеци на военни маневри на Москва, които провокираха серия от ескалации с НАТО.
 Испания успокоява: Военните ни сили в Източна Европа не са за нахлуване, а за въздържане
Испания успокоява: Военните ни сили в Източна Европа не са за нахлуване, а за въздържане

От години страната е разположила бойни самолети в балтийските страни

Говорейки от Брюксел, Столтенберг сподели, че " към момента има дипломатически излаз " от рецесията Русия-Украйна, " само че това изисква Русия да деескалира и да е подготвена да се ангажира добросъвестно в политическите договаряния с НАТО и съдружниците от НАТО ".

Русия е разположила десетки хиляди бойци покрай границата си с Украйна от предходната година и изпраща сили в прилежаща Беларус за взаимни учения идващия месец, за които украинските управляващи се притесняват, че биха могли да послужат като " спектакъл за интервенции ", от който да стартират офанзива.

Кремъл неведнъж отхвърля, че възнамерява да нападна Украйна , само че твърди, че поддръжката на НАТО за страната съставлява възходяща опасност на западния фланг на Русия.

В изказване в понеделник НАТО сподели, че държавите-членки са оповестили редица разполагания в Източна Европа през последните дни.

Те включват Дания, която изпраща фрегата в Балтийско море и четири бойни самолета F-16 в Литва; Холандия изпраща два изтребителя F-35 в България; Франция показва готовността си да изпрати войски в Румъния и Съединени американски щати обмислят увеличение на военното си наличие на източния фланг.

В изказването няма съмнение, че войските ще бъдат употребявани за подкрепяне на Украйна, която не е член на НАТО .
 Русия упрекна Съединени американски щати в опит за морално опустошение на Украйна
Русия упрекна Съединени американски щати в опит за морално опустошение на Украйна

Американските политици не се интересували от майките на украинските бойци

Столтенберг добави, че НАТО преценя дали да усили в допълнение позицията си с " засилено предно наличие или бойни групи , също в югоизточната част на алианса ".

" Силното въздържане е най-хубавият метод да се предотврати всяка офанзива против който и да е съдружник от НАТО и най-хубавият метод за попречване на спор ", добави той.

Преговорите на високо ниво сред Запада и Русия завършиха по-рано този месец без никакви пробиви, оставяйки под подозрение вероятностите за деескалация и бъдеща дипломация.

Съединени американски щати и съдружниците от НАТО се надяваха, че договарянията могат да подбуден Русия да върви по пътя на " деескалация и дипломация ", само че съветските публични лица бяха ядосани от отхвърли на Съединени американски щати и НАТО да задоволят противоречив лист от претенции за сигурност .

Исканията включват възбрана на Украйна да влезе в НАТО и алиансът да анулира разширението си в Източна Европа . Съединени американски щати и съдружниците от НАТО неведнъж са казвали, че с сходни оферти от Москва не могат да се стартират договаряния.
 Байдън разиска с водачите на Европейски Съюз и НАТО съветската експанзия против Украйна
Байдън разиска с водачите на Европейски Съюз и НАТО съветската експанзия против Украйна

Стъпките за въздържане на Москва…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР