Натискът върху Бойко Борисов заради скандала с Турски поток“ и

...
Натискът върху Бойко Борисов заради скандала с Турски поток“ и
Коментари Харесай

ГЕРБ готви Костинброд 2 срещу машинния вот, „сглобката“ може да падне преди изборите

Натискът върху Бойко Борисов поради абсурда с „ Турски поток “ и завръщането на Васил Божков се обрисува да избие в политически прелом и нова Костинбродска спекулация.
Изпаднал в суматоха, водачът на ГЕРБ се е насочил към коренно решение – да скапе държавното управление преди локалните избори, като преди този момент върне гласуването с хартиената бюлетина – единственият метод да купи задоволително гласове на най-важните избори - локалните.
Това научи " Фрог нюз " от източник от Демократична България, в която също текат разтърсвания и част от партията се изкушава от подмолни предложения на Борисов за нов сюжет за ръководство.
Ябълката на раздора ще бъде машинното гласоподаване. В ГЕРБ към този момент е готова огромна офанзива с подправени записи, фотоси и видеа, поръчкови публикации и активиране на всички структури и трол фабриката, с цел да се удари по машинното гласоподаване и Политическа партия да се обвинят в операции. След това идва ред на Народното събрание, където дружно с Движение за права и свободи, ИТН, Българска социалистическа партия и стабилен брой отсъстващи от Възраждане да се прокарат нови промени в Изборния кодекс, с които машините напълно да отпадат от локалните избори. За Демократична България обаче Костинброд 2 е алена линия, след която дребното кандидат-отцепници, жадуващи общо държавно управление с ГЕРБ, ще изгубят мощ в обединението, която от години натиска за машинно гласоподаване.
В момента се приготвят и „ спонтанни “ митинги против държавното управление на Николай Денков, с цел да се отслаби силата му в (не)коалиционните договаряния, споделя източникът на " Фрог ".
Ожесточението в лагера на ГЕРБ се усилва и поради затихването на всичко по тематиката с Алексей Петров, на която са разчитали да държи интерес до локалния избор. Пришиването на Алексей Петров с „ бащата на Кирил Петков “, вместо дългата история на Борисов с убития – фирмена, персонална и фамилна, не устоя доста. Десетки мемета и общи фотоси на Борисов и Петров заляха обществените мрежи, а остава един доста значим неуточнен въпрос – за какво Трактора поръчва атентат през 2013 година против тогавашната жена на Борисов - банкерката Цветелина Бориславова /чието име изплува и в абсурда с „ Турски поток “/.
Стои забранен и въпросът с публичните поръчки за настоящ ремонт и поддръжка и комисионните от пътищарите за предизборните черни касички на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Премиерът Денков освен не дава индикации, че ще махне Андрей Цеков като районен министър, ами Кирил Петков персонално съобщи в изявление по какъв начин ръководещата партия ще седи компактно зад него.
Голямо е разочарованието в лагера на ГЕРБ и от Мария Габриел, която освен не изпълнявала ясни нареждания от хората на Борисов, само че и дори не ги уведомила за дейностите си и правела „ откровени нелепости “, съгласно недоволни в ГЕРБ. Затова разновидността да се форсира ротацията и Габриел да стане министър председател прибързано не е най-удачният за ГЕРБ, въпреки въпреки всичко да се смята за по-добър за тях от ръководство отпред с Денков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР