Натискът към цялата здравна система е огромен. Има много хоспитализирани

...
Натискът към цялата здравна система е огромен. Има много хоспитализирани
Коментари Харесай

Катя Сунгарска: Здравната система е на ръба на възможностите си

 " Натискът към цялата здравна система е голям. Има доста приети в болница хора. За страдание, вирусът се възобновява. Това би трябвало да е сигнал към всички нас да погледнем съществено към ограниченията, които са и предстоят да бъдат въведени ". Това съобщи на брифинг представителят на Спешна помощ - София Катя Сунгарска.

В интервала 8-15 март незабавните повиквания, свързани с COVID-19 в столицата, са 1 482. " Това е безпределно доста на фона на тези сигнали, които по принцип обслужваме. Повикванията за деца в този интервал са 129 ", сподели още тя.

" Здравната система, макар че до момента устоя, е на ръба на опциите си и би трябвало някак да бъде пощадена. Хората са безпределно изморени. Всички работим безусловно на ръба ", уточни още тя.

И добави: " Моля ви, пощадете всички, които работят в здравната система. Не можем да се оправим с подобен тежък напор. Моля ви, спазвайте ограниченията и си пренаредете целите за известно време - кое ви е значимо и кое не. Защо е нужно да се бутаме всички в моловете? ".

" Молим пациентите, от които може би една част от тях не са пациенти, а са обезпокоени, да търсят персоналните си лекари, а не нас, тъй като хората, които имат потребност от Спешна помощ, а от време на време не могат да се свържат с нас ", прикани още Сунгарска.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР