Натискът беше по-голям миналата година. Удържах на натиска с два

...
Натискът беше по-голям миналата година. Удържах на натиска с два
Коментари Харесай

Радев: Нови избори не са нужни, но се задава чудовищна инфлация и хиляди фалирали предприятия

Натискът беше по-голям предходната година. Удържах на натиска с два следващи съвета и може да се удържа на него, единствено когато има ясни позиции и предпочитание. Моите реакции постоянно са били ясни. Това сподели президентът Румен Радев за проблема със Северна Македония пред Паметника на незнайния боец, където той и Илияна Йотова сервираха цветя в Деня на успеха на Европа и демократичния свят над нацизма.

" Мисля, че и аз, и служебното държавно управление показахме основанията и обяснихме позициите на България и те се възприемат. Става въпрос за правата на индивида и език на омразата. Това е несъвместимо с европейските правила ", добави той.

Според него, сега страната ни няма потребност от нови избори, тъй като е изправена пред редица рецесии.

" Трябва да търсим решения, които да бъдат в наш интерес. За разлика от доста страни, нашата взаимозависимост е огромна. За разлика от доста страни, българите са енергийно най-бедните в Европейски Съюз. Рисковете са една чудовищна инфлация, в която хиляди предприятия няма да устоят. Това значи тежка икономическа и обществена рецесия ", изясни Радев.

" Очаквам държавното управление да осъзнава и отстоява българския интерес. Имам ясно изразена и поредна политика по отношение на Северна Македония ", разяснява президентът.

Твърденията на госпожа Нинова са неточни и елементарно оборими. Тя желае да избегне подписа си под документи за оръжия, които знае, че стигат до Украйна. Важен е подписът във ведомствената комисия, който разрешава да се изнася оръжие. Да се вслушва в гласа на българите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР