Настояване за незабавно искане за спиране на вписването в Търговския

...
Настояване за незабавно искане за спиране на вписването в Търговския
Коментари Харесай

ДБ-Пловдив: Кметът Димитров незабавно да поиска спиране вписването на увеличението на капитала на Пълдин Туринвест


Настояване за неотложно искане за прекъсване на вписването в Търговския указател на увеличението на капитала на „ Пълдин Туринвест “ посредством апорта на варненските акции внесоха до кмета на Пловдив Здравко Димитров от “Демократична България ” Пловдив. Документът е адресиран и до Правната и Стопанската дирекция на община Пловдив. Поводът е декларираното за регистриране от Георги Гергов пред Търговски указател нарастване на капитала на „ Пълдин Туринвест “ с акциите на Община Варна от “Международен панаир Пловдив ”, оповестиха от пресцентъра на обединяването.

В него съветниците от партията упорстват за отбрана на публичния интерес, оскърбен с решения, взети на Извънредно общо заседание на акционерите в „ Пълдин Туринвест “ от 9-и януари. „ Община Пловдив е акционер в сдружението и е от изключителна значимост да извършите добросъвестно отговорностите си по повод оборване увеличението на капитала на „ Пълдин Туринвест “. Това значи освен да поискате анулация на решенията на Общото заседание на акционерите, взети на 9 януари, само че и неотложно да поискате съдът да постанови прекъсване на вписването на нарастването, декларирано пред Търговския указател от Георги Гергов. Пропуск навреме да поискате прекъсване на вписването не би могъл да се пояснява по различен метод с изключение на съзнателно, поради обстоятелството, че единствено преди месец и половина при същите условия напълно основателно поискахте от съда прекъсване регистриране на нарастването на капитала в сдружението и съдът удовлетвори настояването “, безапелационни са Веселина Александрова, Веселка Христамян, Владимир Славенски и Добромира Костова. 

Съветниците от ДБ-Пловдив показват още, че в случай че не се изиска прекъсване на охранителното произвеждане до произнасянето на съда по взетите от акционерите решения, се рискува вписването да бъде осъществено и понижението на каузи на Община Пловдив в капитала на сдружението да стане факт. Срокът, в който кметът на Пловдив би трябвало да работи, е не повече от ден, предизвестяват още от ДБ-Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР