Настоящият тенис сезон ни заварва в едно далеч по-благоприятно положение,

...
Настоящият тенис сезон ни заварва в едно далеч по-благоприятно положение,
Коментари Харесай

След негативна реакция от ваксина и 16 месеца извън корта: Шарди с бляскаво завръщане на АО!

Настоящият тенис сезон ни заварва в едно надалеч по-благоприятно състояние, в случай че създадем съпоставяне с предходната година, когато към момента COVID-19 пандемията върлуваше с цялостни сили и тенисистите се нуждаеха от наложителна имунизация, с цел да не престават с практикуването на своята специалност. Така френският деец Жереми Шарди прибягва към имунизация против ковид още през лятото на 2021-ва, когато това не се е трансформирало в наложително изискване за присъединяване по шампионатите в дадена част на света, само че е пределно ясно накъде отиват нещата.

Впоследствие обаче 35-годишният играч получава остра отрицателна реакция от имунизацията, губи три поредни мача и афишира на 26-ти септември, че приключва прибързано сезона си и ще се завърна на корта за началото на 2023-та. Тези планове на Шарди не се сбъдват по никакъв метод, като по неговите думи, то той месеци наред не е можел да играе, тренира и даже живее обикновено. Наглед думите на някогашния номер 26 наподобяват като някакъв тип опрощение за слабите му резултати, но той прекъсва спортната си активност чак до този януари и едвам през днешния ден изигра първия си мач на сингъл в последните 16 месеца.

Завръщането пък беше почтено за филм, откакто французинът показва учудващо първокачествен тенис и преодоля съпротивата на своя колумбийски конкурент Даниел Елахи Галан с крайното 1:6 7:5 6:1 6:3, с цел да си обезпечи среща с Даниел Еванс във втория кръг на Откритото състезание на Австралия. Бившият четвъртфиналист позволи цели 14 двойни неточности, но беше съвсем безукорен от форхенд страната, реализирайки впечатляващите 32 уинъра.

Любопитна детайлност е, че Галан получи контузия в региона на корема единствено две седмици преди началото на шампионата и присъединяване му надалеч не беше несъмнено, а през днешния ден го видяхме да играе с сложена превръзка на същото място и южноамерикаецът рядко сервираше със скорост от над 160 километра в час. Все отново нищо не би трябвало да се лишава от триумфа на ветерана, който устоя философски на 40-градусовата горещина в Мелбърн и ясно даде да се разбере, че кариерата му е надалеч от своя край.

LE MIRACLE CHARDY!

Non classé, absent des courts depuis l`US Open 2021, Jérémy Chardy est parvenu à remporter son 1er tour face à Daniel Galan 1-6 7-5 6-1 6-4. Énorme!

Welcome back
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР