Настоящият сезон не започна особено добре за Яник Синер, който

...
Настоящият сезон не започна особено добре за Яник Синер, който
Коментари Харесай

Мечтаният финал е факт: Ще гледаме Синер срещу Алкарас в Умаг!

Настоящият сезон не стартира изключително добре за Яник Синер, който се раздели с дългогодишния си треньор Рикардо Пиати, а след това не можа да се сработи и със Симоне Ваноци. Това докара до поредна рокада в екипа му, като неговите резултати продължаваха да бъдат надалеч от мечтаното равнище.

Тогава обаче всичко се промени, тъй като италианецът стартира работа с австралийския експерт Дарън Кейхил, чиито способи на работа изведоха всеки един всред Андре Агаси, Лейтън Хюит и Симона Халеп до международния връх в тениса. Резултатите пък бяха незабавни, защото 20-годишният състезател доближи до четвъртфинала на Уимбълдън и беше покрай ефектен триумф против бъдещия първенец Новак Джокович, само че въпреки всичко опитът надделя младостта.

В момента Синер продължава с положителните си изяви, вземайки присъединяване на последния си шампионат на клей през сезона, а точно този в Умаг. Там вторият подложен през днешния ден разгроми своя съотечественик Франко Агаменоне с крайното 6:1 6:3 и по този метод оформи желан край с лидера в схемата - Карлос Алкарас. Припомняме ви, че двамата младоци се срещнаха в осминафиналите на Уимбълдън, когато южнотиролецът не остави шансове на двукратния Мастърс първенец.

Световният номер 10 наложи високо движение на игра още от първите минути, което беше непостижимо за квалификанта и постоянно виждахме по какъв начин топката профучава неспасяемо около Агаменоне. Все отново новобранецът съумя да се разпише за 1:5 гейма, само че нямаше сили за освен това и откриващият сет отиде в актива на носителя на трофея от София.

Втората част стартира с две следващи чудесно извършени подавания от 136-ия в света, единствено че младокът още веднъж нямаше желание да губи ненужно време и бързо съумя да дръпне с два пробива преднина, като по този метод лиши мача от конспирация и се класира за конфликта за трофея в хърватския град.

MOUTHWATERING FINAL
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР