Настоящият чешки президент Милощ Земан ще изкара още един мандат

...
Настоящият чешки президент Милощ Земан ще изкара още един мандат
Коментари Харесай

Земан ще е президент на Чехия още един мандат

Настоящият чешки президент Милощ Земан ще изкара още един мандат на поста. Според публикуваните от Чешката статистическа работа дефинитивни резултати, той е спечелилият в провелия се втори тур на президентските избори, съобщи БГНЕС. По последни данни той е получил поддръжката на 51,36% от гласоподавателите в страната и (както се и очакваше) печели със относително дребна преднина пред съперника си Иржи Драгош - някогашен началник на Академията на науките на Чехия (48,63%).

От 8,363 млн. регистрирани гласоподаватели в Чешката република, правото си на глас са упражнили 5,869 млн. души в близо 15-те хиляди изборни секции. Така Земан бе избран отново при 66,6% изборна интензивност. Резултатите обаче сочат, че настоящият президент на страната е изгубил в столицата Прага и близките региони, където гласоподавателите всеобщо са предпочели Драгош.

Встъпването в служба на Милош Земан за новия му мандат ще се организира на 8 март тази година на взаимното съвещание на Камарата на депутатите и Сената на страната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР