Настоящата ценова борба на Биткойн се превърна в гореща тема

...
Настоящата ценова борба на Биткойн се превърна в гореща тема
Коментари Харесай

Биткойн: Какво да очакваме след излизането на икономическите данни за САЩ?

Настоящата ценова битка на Биткойн се трансформира в гореща тематика измежду вложителите, защото цената на актива се колебае към $28,000.

Мнозина се чудят дали криптовалутата ще се възвърне от неотдавнашния си спад, до момента в който по-широкият пазар се търгува в диапазон. Тази неустановеност накара трейдърите и вложителите да се замислят по кое време и по какъв начин кралят на криптовалутите ще се възвърне.

Биткойн имаше обещаващо начало на 2023 година, реализирайки впечатляващо рали от към 90%, което подвигна на крайници цялата крипто екосистема, доказвайки, че тези, които неведнъж бяха оповестили актива за мъртъв през 2022 година, бъркат.

Подемът обаче завърши ненадейно, а цената на токена се срина назад до $27,000, предизвиквайки диспути дали това е незначителна промяна или началото на по-значителен низходящ тренд.

Въпреки неотдавнашния спад има аргументи да се счита, че скоро Биткойн ще надвиши границата от $30,000 още веднъж.

Публикуването на идните стопански индикатори, като ценовия показател на разноските за персонално ползване (PCE), Брутният вътрешен продукт и молбите за помощи при безработица, може да повлияе на опцията за повишение на лихвените проценти на Федералния запас на Съединени американски щати и на решението на FOMC.


 


Ако ръководителят на Фед разгласи пауза в повишението на лихвените проценти, това може да провокира пробив над равнището от $30,000 за Биткойн.

Въпреки това, в случай че има известие за покачване, пазарът може към този момент да го е решил и това ще удостовери, че тактиката “продай през май и си тръгни ” няма да бъде ефикасна през 2023 година

Ралито или спадът на Биткойн ще зависят от макрофактори, които занапред ще бъдат прегледани в елементи.

Към момента на писане на публикация Биткойн записва 3% скок на дневната графика и се търгува на цена от $28,300.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР