Наставникът на Рома Жозе Моуриньо пое отговорност за унизителната загуба

...
Наставникът на Рома Жозе Моуриньо пое отговорност за унизителната загуба
Коментари Харесай

Моуриньо пое вината за разгрома в Норвегия

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо пое отговорност за унизителната загуба на тима от норвежкия Бодьо/Глимт с 1:6 като посетител в мач от Лигата на конференциите нощес.

Португалският експерт направи ротация в стартовия си състав, само че италианският отбор бе изцяло надигран в Норвегия и Моуриньо записа най-тежката загуба в богатата си треньорска кариера. " Аз избрах кой да играе в този мач, тъй че отговорността е моя. Направих го с положителни планове, с цел да дам опция на тези, които работят крепко и с цел да дам отмора на другите. Загубихме против тим с повече качество, това е истината ", разяснява той след дуела.

" Ако можех да употребявам едни и същи играчи във всеки мач, щях да го направя. Рисковано е, тъй като има голяма разлика в класата сред първия избор от играчи и втория. Очаквах повече от тях, само че отговорността е моя. Всяка загуба оставя белези. Вече организирах открит и почтен диалог с футболистите. Хубавото нещо е, че към този момент никой няма да ме пита за какво употребявам едни и същи играчи във всеки мач ", добави Моуриньо.

В група С на Лигата на конференциите води Бодьо/Глимт със 7 точки, следван от Рома с 6, Зоря с 3 и ЦСКА София с 1 точка.

През уикенда за Рома следва конфликт с водача в Серия А Наполи, който записа осем победи в първите осем кръг на шампионата. " Нямаме право на неточност в събота против Наполи. Титулярите ни се показват добре, те ще усещат и тежестта на тази загуба на раменете си ", сподели треньорът на " вълците ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР