Наставникът на Милан Стефано Пиоли остана доволен след победата с

...
Наставникът на Милан Стефано Пиоли остана доволен след победата с
Коментари Харесай

Пиоли разкри какво иска от играчите си в решаващия мач за титлата

Наставникът на Милан Стефано Пиоли остана удовлетворен след успеха с 2:0 над Аталанта. По този метод „ росонерите” направиха следващата крачка към купата.

Сега отборът се нужде от победа или тъждество в последния кръг против Сасуоло, с цел да вдигнат Скудетото, а Пиоли желае от играчите си да запазят успокоение и централизация.

“Първо желая да поздравя тифозите, тъй като това бе последният ни домашен мач. Те ни въодушевяваха с тяхната пристрастеност през цялата година. Сега ни остава още една седмица и не би трябвало да променяме нищо, а просто би трябвало да запазим това успокоение и централизация. Аталанта е мощен тим и ни сътвори проблеми, само че ние се справихме добре в отбрана и не им дадохме доста благоприятни условия. Също по този начин се справихме добре в основаването на положения в офанзива. Играчите се движеха напред-назад, на ширина и към центъра. Всички мачове до момента ни научиха каква би трябвало да бъде настройката ни във връзка с увереност, религия и кураж. Обратите против Лацио и Верона ни дадоха още убеденост в личните сили и лишиха част от напрежението. Момчетата знаят, че имаме мощни и слаби страни. Важното е да акцентираме повече на силните”, сподели Пиоли.

Наставникът не е печелил Скудетото до момента, тъй че в този момент има късмет да направи това за първи път, като това ще е и първа купа и за Милан след повече от десетилетие.

“Честно казано последните седмици бяха изцяло естествени, тъй като виждах отношението на играчите. Те се смееха, забавляваха се, излеждаха стимулирани и фокусирани във всяка подготовка. Няма потребност да се тормозя, когато виждам това отношение. Преди мача бяхме приветствани от 10 000 почитатели, което още повече ни надъха. Сега чакам още една сходна седмица”, продължи треньорът.

Освен това Пиоли призна, че е употребявал думи на именития почитател на Милан Коби Брайънт, с цел да надъха играчите си.

“Показах на играчите изявление с Коби Брайънт, който откакто води с 2:0 в плейофите на НБА споделя, че работата още не е свършена. И нашата към момента не е. Трябва да запазим това успокоение и централизация в решаващия мач най-после. Когато застанах отпред на Милан, тимът имаше напълно друга тактическа сграда и хрумвания за играта, тъй че трябваше да променим всичко. Сега хубавото е, че футболистите се стараят да усъвършенстват мощните си страни и да се приготвят тактически. Да се настройват към слабите страни на съперниците ни”, показа още Пиоли.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР