Наставникът на Керала Бластърс Рене Мюленстийн демонстрира огромното си доверие

...
Наставникът на Керала Бластърс Рене Мюленстийн демонстрира огромното си доверие
Коментари Харесай

Треньорът на Керала зове: Имайте вяра в Бербатов!

Наставникът на Керала Бластърс Рене Мюленстийн показва голямото си доверие към Димитър Бербатов в новата му роля на полузащитник. Според някогашния треньор в Манчестър Юнайтед българинът ще бъде доста по-полезен на тима си точно в междинната линия, а не на върха на офанзивата.

Макар преди началото на сезона Бербо да не бе подложен измежду любимците за голмайстор на шампионата, всички чакаха, че Керала го притегля таман поради качествата му пред противниковата врата. Затова когато 36-годишният благоевградчанин бе употребен като централен халф при нулевото реми с Джамшедпур в предишния кръг мнозина бяха сюрпризирани.

Бербо измежду звезди, които трябвало да спрат по-рано с футбола

Мюленстийн обаче стимулира много ясно тактическото си решение. „ Когато си напред като нападател, ти зависиш прекалено много от протичащото се зад теб. Някои хора са чисти нападатели, те просто харесват тази характерна позиция. Давам ви образец – Рууд ван Нистелрой, с който работех, можеше да играе единствено и само като нападател, даже и на 65 години. Той просто си е такъв”, разяснява холандецът.

„ Бербатов има разнообразни отличителни черти и желая моите най-хубави играчи да играят колкото се може повече с топката. Ако сравните докосванията на Бербатов във втория ни мач с тези от първия, ще видите огромната разликата.”

Най-известните, които играха в Индия преди Бербатов

„ Димитър ни дава това успокоение, хладнокръвието. Трябва да се вгледате по какъв начин взима решения на терена. Това е един развой в развиване за индийските футболисти, които би трябвало да привикнат с играча, какъвто е Бербатов.”

„ Нужно е да имат доверие в него. Те могат да му дават топката, даже когато той е затрупан. Почти несъмнено е, че той ще измисли нещо хубаво. Макар Бербо да е сдържан в своя метод, би трябвало да се уверим, че можем да използваме отиграванията му, с цел да направляваме топката, а това води до офанзиви. Той би трябвало да бъде връзката сред полузащитата и момчетата от атаката”, добави Мюленстийн.

Днес Керала излиза за своя мач от 3-ия кръг в индийската Суперлига. Отборът от Кочи посреща Мумбай Сити от 16,30 часа българско време в търсене на първата си победа. Първите два кръга за сезон 2017/2018 донесоха две нулеви ремита против първенеца АТК и Джамшедпур. Засега активът от 2 точки отрежда предпоследното 9-о място на Керала.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР