Наставникът на казахстанския Кайсар Стойчо Младенов даде интервю за сайта

...
Наставникът на казахстанския Кайсар Стойчо Младенов даде интервю за сайта
Коментари Харесай

Младенов: В ЦСКА няма място за живуркане, това не е сиропиталище

Наставникът на казахстанския Кайсар Стойчо Младенов даде изявление за уеб страницата "Букмейкър Рейтинги ", в което приказва по всички настоящи тематики свързани с обичания му ЦСКА.

Господин Младенов, приказваме два-три часа, откакто научихте неприятната вест за кончината на Красимир Безински.

-Сутринта имахме подготовка и след нея Тошко Янчев (б.р. – асистент на Стойчо Младенов в екипа на Кайсар) прочете в медиите, че Краси Безински е умрял. Просто замълчахме с Анатоли Нанков и Тошко. Просто едно надълбоко безмълвие. Моите съболезнования към всички, които усещат Краси като другар. Загубихме един огромен човек, твърдо декларирам огромен човек, тъй като всички, които бяхме в това потомство и той се причисли малко по-късно към нас… Това потомство беше златно за ЦСКА и българския футбол. Казвам го изрично – той беше друг. Винаги мил, добър човек, постоянно над нещата. Краси беше друг от всички останали – постоянно намираше точните думи, нито да се обиди, да се засегне или да те нарани с някаква дума, която не си очаквал. Изключително мил човек.

-Какво ще си спомняте за футболиста Красимир Безински?

-Сърцат, войник! Такъв беше Краси. Той се раздаваше на 100 % постоянно – освен в мачовете, които играеше с необикновен хъс. Раздаваше се и на тренировки.

-Воденият от вас Кайсар към този момент четири мача е без загуба, един от тях бе еднакъв с Астана. Доволен ли сте от представянето на тима в първите кръгове на шампионата?

-Тук отзивите за представянето ни са позитивни. В първите два мача паднахме на личен терен, надиграхме съперника изрично, само че просто малшанс. Създавахме положения и изпускахме, по този начин и не успяхме да отбележим гол. Загубихме след статични положения. Въпреки тези две провали не загубихме своя образ и продължаваме със жанр на игра, който сме построили. Досега всичко е сполучливо, уповавам се тази серия да продължи. Да, четири мача сме без загуба, като в тези четири мача играхме със съществени съперници, против едни от най-хубавите тимове. Предстоят още доста тежки мачове, само че тимът има стойност, има образ и жанр на игра, което радва хората.

-Каква цел сте си сложили персонално вие за този сезон?

-Ние се стремим да израстваме всеки един сезон, едно място по-напред да бъдем, само че да е по-напред. В първия сезон завършихме шести, тази година бяхме на 5-то място. Сега, в случай че се класираме четвърти или трети, ще имаме право на присъединяване в шампионатите на УЕФА.

-Готов ли е клубът за присъединяване в евротурнирите?

-Подготвяме се. Ако не тази година, следващата година ще го изпълним това нещо. Такива са нашите хрумвания, тъй като повече от една година се прави ремонт на стадиона – ново осветяване, седалки, нова поливна система, всичко се обновява. Ние от много време играем на помощно игрище, до момента в който тече ремонтът на главния терен. Така че клубът се приготвя за този миг. Ако не тази година, другата ще успеем да се класираме за УЕФА, тъй като работя с извънредно професионално управление. В лицето на губернатора имаме човек, който подсигурява положително бъдеще на Кайсар, човек, който обича футбола и ни е дал отлични условия за работа. Ние нямаме нещо, което да ни липсва. Всичко, което съм се договорил с губернатора, е налице, просто от нас се желае да играем и да реализираме задачите си. Да, ще бъде мъчно нашият клуб със своята история да се класира за евротурнирите, само че и това е допустимо. С подобен човек като губернатора Керимбек Кушарбаев, всичко е допустимо, ние имаме вяра и работим в тази посока.

-Получавате ли поддръжката от страна на почитателите?

-Тя се усилва непрекъснато. Хората виждат, че сме построили нещо трайно и стойностно. В момента клубът разполага с една непоклатимост – имаме добър тим, има неизменност в тима, играем непрекъснато добре, нямаме спадове и катаклизми. От друга позиция – финансова и като база, всичко е налице. Условията са доста положителни.

-Гледахте ли дербито сред ЦСКА и Левски?

-Имахме мач и незабавно по-късно се придвижихме, с цел да изгледаме срещата. ЦСКА изпусна опцията да се приближи до Лудогорец, по-точно направи по този начин, че да да се отдалечи. Като мач не желая да разясня, тъй като в края на краищата всеки си има своето виждане – в никакъв случай не съм коментирал играта на ЦСКА, няма и да го направя. Като почитател поддържам ЦСКА, само че знам, че каквото и да кажа, ще се одобри по друг метод от разнообразни хора – някои ще се обиден, други ще се поласкаят, трети ще се разсърдят… Затова моето предпочитание е единствено да поддържам обичания ми тим.

-В сряда е реваншът против Ботев Пловдив за Купата на България. Мнозина дефинираха този дуел за мач на сезона и избавителен мач. Така ли е?

-Купата на България в никакъв случай не е била от такова огромно значение за ЦСКА, купата постоянно е била утешителна. Ние в никакъв случай не сме се помирявали с този трофей. Мен и моето потомство особено по този начин са ни възпитавали. Аз не одобрявам някои изявления на хора в клуба. На италианеца би трябвало да му се изясни, че ЦСКА и митологията, която постоянно е съществувала, не би трябвало да се трансформира. ЦСКА би трябвало да побеждава и да става първенец с цената на всичко. А не да се вършат изявления, че не е наложително да станем първи, че може да вземем купата… Няма подобен филм, в ЦСКА са ни възпитавали победа и единствено победа. Ако ЦСКА не стане първенец, постоянно сме го приемали като неуспех, като покруса. Не може да принизяваме равнището на ЦСКА към всички останали клубове. ЦСКА постоянно би трябвало да бъде на върха с цената на всичко. Този нрав на победител в никакъв случай не би трябвало да угасва в редиците на ЦСКА. От ранга на такива изявления на част от управлението – не са ми приятни, споделям го като цесекар. Далеч съм от настоящето управление, само че знам Гриша Ганчев каква куче марка и темперамент е и се удивлявам, че се позволяват такива изявления от хора, които нямат разбиране. Звучи сериозно, не желаех да подлагам на критика, само че не мога да се сдържа в този миг с такова изявление.

-Вероятно този човек към момента не осъзнава какво е ЦСКА?

-Да не им дават опция за обществена изява. Това демонстрира, че мястото му не е там.

-Лудогорец поведе с 5 точки, притеснителна разлика ли е това за оставащите кръгове до края на шампионата?

-Нищо не е изгубено, имаме пряк дуел, а и те ще играят с другите тимове от първата шестица. Битката би трябвало да се води до дъно. Манталитетът на всички клубове в Европа, които се борят да бъдат първенци, бият се до последния миг и когато шампионатът е оспорван до последния мач, до последния гол, това е истината във футбола. Това поддържа цялата спортна общност, по тази причина футболът е магия. А не да се получи разлика от 3-4 точки и да се предаваме. Напротив – готовност, цялостен лимит, всичко би трябвало да бъде на топ равнище сега. Безкомпромисно да се следва всеки мач и да се обмисля всяка стъпка. Едно – да не сбъркаме ние и второ – да създадем по този начин, че противникът да сбърка.

-Съвсем скоро върших изявление с Аспарух Никодимов. Той сподели, че единствено двама души сега могат да се оправят в ЦСКА – Стойчо Младенов и Любослав Пенев. Какво мислите за Любо Пенев, оправя ли се в обстановката?

-Благодаря на бате Паро, че ни оценя по подобен безапелационен и явен метод. Любо утвърждава тази поредност на фрагменти, които са в положение да промени позитивно нещата. И аз се веселя, че му се гласоподава доверие, тъй като е потвърдено, че хора извън, са 100 % несполучливи за ЦСКА.

-Любослав Пенев обаче много остро подлага на критика съдийството в последно време. Дори употребява думата кръвопролитие. Вашето мнение?

-Наистина не мога да взема отношение по тази тематика, защото не съм следил всички мачове.

-Какво би трябвало да предприеме ЦСКА през лятото, накъде може още да се развива?

-Първо – цялостен спортно-технически картбланш на треньора и второ – уповавам се ЦСКА да надгради пунктовете, които са слаби и не се оправдаха тази година. Да се подменят без взаимни отстъпки, тъй като в ЦСКА няма място за живуркане, ЦСКА не е сиропиталище, там би трябвало да бъдат най-хубавите във всяко отношение. На всеки едно равнище – селекционната политика, трансферната, сделките, спортно техническата част, всичко.

-И за край, какво бихте споделили на почитателите на ЦСКА, които постоянно са показвали уважението и любовта си към вас?

-Взаимни са уважението и любовта. Аз в никакъв случай няма да не помни годината, в която пристигнаха при мен, работехме с Титан, в един миг, в който имаше напрежение. Помолиха ме с цената на всичко да не си потеглям, тъй като до този миг в историята постоянно съм си тръгвал от ЦСКА, когато нещата не са такива, каквито считам, че би трябвало да бъдат, а не са. Феновете ме помолиха да водим борбата дружно. И тогава естествено непринудено дадох обещание, че няма да си потегли, че ще пазя ЦСКА, както постоянно съм го правил дружно с тях. И ние успяхме в тази борба. Така би трябвало да бъдат всеки един миг – задружни и обединени, както тогава, да отстояват марката ЦСКА на всички места.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР