Наставникът на Байерн Мюнхен Томас Тухел даде пресконференция преди първия

...
Наставникът на Байерн Мюнхен Томас Тухел даде пресконференция преди първия
Коментари Харесай

Томас Тухел: Срещу Реал са ни необходими тактика и късмет, това е един достоен полуфинал в Шампионската лига

Наставникът на Байерн Мюнхен Томас Тухел даде конференция преди първия двубой против Реал Мадрид от полуфиналите в Шампионската лига, който ще се организира във вторник вечер на " Алианц Арена " в немския град.

В началото на брифинга немският експерт приказва за проблемите с контузени състезатели в редиците на " баварците ", като под въпрос за утрешния мач са Джамал Мусиала, Лерой Сане, Матайс де Лихт, Конрад Лаймер и Дайо Упамекано.

" Засега не мога да кажа на 100% дали Матайс де Лихт и Конрад Лаймер ще са подготвени. Все още се организират финалните проби. Мисля, че нещата с Кони наподобяват по-добре, в сравнение с с Матайс и Упамекано, може би е прекомерно рано за тях. Трябва да изчакаме още няколко часа и за тренировките. Ще има някои значими решения в последния миг, също и за Лерой Сане и Джамал Мусиала. Трябва да изчакаме тренировките ", разяснява Тухел, който най-малко ще може да разчита на възобновения Серж Гнабри, за който той даже предвижда, че ще означи гол във вратата на " лос бланкос ".

Старши треньорът на Байерн обърна внимание и на дуела край страничната линия, в който негов противник ще бъде най-успешният ментор в историята на Шампионската лига Карло Анчелоти.

" Това, което Карло е направил за футбола като състезател и треньор, е голямо. Той е легенда. Но към момента е толкоз учтив и крепко стъпил на земята. Това е необикновено. Той е на прага на още една купа и е на полуфинал в Шампионската лига ", съобщи Томас Тухел

️ Tuchel on: " When you're playing against Real Madrid, you're also up against the aura, the legend that surrounds them. Our focus will be fully on the game. We're all looking forward to a great match. "
— FC Bayern Munich (@FCBayernEN)

Германецът призна още, че неговият отбор ще има потребност и от малко шанс в идния конфликт против Реал, който той дефинира като " заслужен полуфинал в Шампионската лига "

" Необходими са ни тактичност и шанс. Нуждаем се от добра композиция, от добър баланс. Играчите желаят да видят проект и концепция. Но също по този начин се нуждаят от независимост. Но в играта е необходим и шанс. Ако искаш да победиш Реал, ти би трябвало целият набор от средства. Определено това е доста огромен и популярен мач, който всички чакаме с неспокойствие. Това е един заслужен полуфинал в Шампионската лига. Има огромно неспокойствие ", разяснява експертът.

" Сблъсквал съм се против Реал два пъти с Челси, а преди този момент и с ПСЖ и Дортмунд. Най-забележителната разлика от последния мач с Челси е, че Карим Бензема го няма. Тогава той беше централната фигура. Те са компенсирали това със промяна на системата. Много от методите към момента са сходни, само че методът им на игра се е трансформирал, в това число и посредством Джуд Белингам, който играе на всички места. Но към момента има Кроос, Модрич, Винисиус, тъй че не всичко се е трансформирало. Трябва да намерим добър баланс ", добави той.

Накрая наставникът на Байерн, който ще напусне поста си в края на акцията, прикани почитателите на отбора за поддръжка и посочи, че дружно отборът и феновете " би трябвало да основат атмосфера, която да даде преимущество " на клуба от Мюнхен.

" Нуждаем се от извънредно добра атмосфера на стадиона. Тя към този момент беше страхотна против Арсенал - в този момент би трябвало да е още по-добра. Нуждаем се и от феновете, които да ни поддържат, даже в моментите, когато е по-трудно. Нуждаем се от оптималната поддръжка, с цел да преминем през моментите, в които би трябвало да страдаме. Заедно със феновете би трябвало да създадем атмосфера, която да ни дава преимущество ", приключи Томас Тухел



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР