Наставникът на Барселона Ернесто Валверде подготвя отбора си за сериозно

...
Наставникът на Барселона Ернесто Валверде подготвя отбора си за сериозно
Коментари Харесай

Интер ще бъде агресивен и ще ни постави под напрежение, смята Валверде

Наставникът на Барселона Ернесто Валверде приготвя тима си за съществено тестване против Интер в Шампионската лига. Мачът на “Сан Сиро” е във вторник от 22:00 часа и идва две седмици след триумфа на каталунците с 2:0 на “Камп Ноу”. Преди този мач испанците са водачи с 9 точки, а “нерадзурите” ги следват с 6, до момента в който ПСВ Айндховен и Тотнъм наподобяват обречени с по 1 точка.

Големият въпрос е дали Лионел Меси ще може да вземе присъединяване в срещата. Треньорът обаче няма отговор на това. “Искаме да забележим по какъв начин той ще се усеща по време на тренировката. В никакъв случай няма да рискуваме с него, в случай че нещо не е наред. Трябва да сме изцяло сигурни”, съобщи експертът.

Валверде чака здрава борба. “Този мач ще бъде сходен на тези, които Интер прави в шампионата на Италия - доста интензивни и с огромна борбеност от страна на тима. Ще бъдем сложени напрегнат, само че ще се опитаме да спечелим. Дори чакам домакините да бъдат по-агресивни в своята преса, тъй като те по този начин вършат на собствен терен. “Нерадзурите” ще се стремят да преобладават и да ни притискат допустимо най-високо по игрището. Това е нещото, което им носи триумфите този сезон. Италианците са в добра форма и ще ни бъде тежко”, уверен е наставникът.

“Харесвам ги, тъй като са самоуверен отбор - продължи Валверде. - Имат си проект и го следват. Вярно е, че от време на време футболистите на Интер поемат опасности, само че манталитетът им е на спечелили и берат плодовете на това. В последна сметка ние ще се опитаме да ги спрем с нашата си игра, а те ще си мислят същото за тяхната си игра.”

54-годишният експерт обърна внимание, че тимът му би трябвало да внимава за Мауро Икарди и Раджа Наинголан. Шампионска Лига 4 кръг, вторник 6 ноември  Интер 22:00предстои  Барселона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР