Наставникът на Барселона Чави Ернандес подчерта голямата важност на утрешното

...
Наставникът на Барселона Чави Ернандес подчерта голямата важност на утрешното
Коментари Харесай

Чави: Мачът с Атлетик Билбао е важен колкото Ел Класико или дори повече

Наставникът на Барселона Чави Ернандес акцентира огромната значимост на утрешното посещение на Атлетик Билбао, като увери, че едвам по-късно неговият тим ще стартира да мисли за Ел Класико с Реал Мадрид след седмица.

“Утрешният мач е край за нас, доста е значим. След това ще имаме цяла седмица да мислим за Ел Класико. Остават ни единствено финали. Като най-малко би трябвало да задържим актуалната си преднина. Няма да играем с ръчната спирачка. На първо място е утрешният дуел и по-късно ще мислим за Ел Класико. Предстоящият ни мач е също толкоз значим или даже повече. Остава още доста от шампионата. Шестте точки в идващите два мача няма да са решаващи, само че са от огромно значение. Идва часът на истината, където се вземат решение купите. Трябва да се борим. Утре ще бъде сензационна борба. Това е Билбао на “Сан Мамес ” - нападателен тим, който не спекулира.

Искаме да приключим дуела с трите точки и без осъдени. Понякога има потребност от тактически фалове и ще бъдем внимателни, само че това е част от играта. Отсъствието на Роналд Араухо заради наказване е от огромно значение. Ще има доста центрирания и статични положения. Той ще ни липсва, само че имаме задоволително други възможности, с цел да се опитаме това да не се вижда. Съгласен съм с мнението на Роберт Левандовски, че футболът се е трансформирал доста. Допреди 10 години той не беше нито толкоз бърз, нито толкоз физически, а по-бавен и по-контролируем. Почти всички тимове те пресират в изнасянето на топката и са по-вертикални. Това обаче не трансформира нашата концепция. Треньорите доста се трансформираха на тактическо равнище и би трябвало да се приспособяваме ”, разяснява Чави на конференцията си преди дуела.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР