Наставникът на Барселона Чави Ернандес не счита, че тимът му

...
Наставникът на Барселона Чави Ернандес не счита, че тимът му
Коментари Харесай

Чави: Обожавам дербитата с Реал, бях готов да не спирам с футбола само заради тях

Наставникът на Барселона Чави Ернандес не смята, че отборът му има психическо преимущество против Реал Мадрид поради успехите в последните две издания на Ел Класико. През лятото каталунците се постановиха с 1:0 в контрола, а през март разрушиха бъдещите първенци с 4:0 посред Мадрид. Утре (неделя) следва нов двубой на “Сантиаго Бернабеу ”. Ето какво сподели Чави на постоянната си среща с медиите. 

Каква е обстановката в отбора преди Ел Класико? 
В този дуел от минимум значение е какво се е случило в предходния мач на всеки от тимовете. Моментното положение на отборите също не е от изключително значение и по тази причина дербито е непредсказуемо. Ще се опитаме да стигнем до трите точки. Обичам да се изправям против Реал Мадрид. Искаше ми се да не приключвам кариерата си единствено поради тези дербита. Това е моментът, в който можеш да си свериш часовника, включително и като треньор. 

Какво значи за вас, че този път Карим Бензема ще е в състава на Реал
Ще създадем дребни промени. Сега не можем да разчитаме на Роналд Араухо, който напролет се оправи с Винисиус. Сега ме тормози повече, че Реал е стабилен като тим. Имате ли проект за прекъсването на Винисиус? Въпросът е не по какъв начин да спрем Винисиус, а по какъв начин да спрем Реал Мадрид като цяло. В Реал освен Винисиус е рисков, а такива са още Бензема, Родриго, Валверде… Това е един боеспособен отбор, който умее да се възползва от качествата на футболистите си. 
 

Имате ли проект за прекъсването на Винисиус
Въпросът е не по какъв начин да спрем Винисиус, а по какъв начин да спрем Реал Мадрид като цяло. В Реал освен Винисиус е рисков, а такива са още Бензема, Родриго, Валверде… Това е един боеспособен отбор, който умее да се възползва от качествата на футболистите си.  

Защо не стреляте повече от далечно разстояние? 
Наредил съм това на футболистите по принцип, а не тъй като в тази ситуация Куртоа няма да е на вратата. Разполагаме с играчи, които имат отличен шут. 

Как приемате рецензиите към вас и към някои от футболистите? 
Всичко и всички ще бъдат поставяни под подозрение: играчи, треньори, нови попълнения… Не знам дали е редно, само че няма по какъв начин да спрем това.  

Какво е положението на Жул Кунде? 
Той е добре, подготвен е на 100%. На разположение е и на следващия ден ще забележим дали ще играе. 

Важен ли Бускетс за тима?
Той продължава да е от огромно значение за нас. Дали обаче в състава имаме непоклатими играчи? Всички са ни значими, само че и Серхио би трябвало да бъде във форма, както всекиго различен, в случай че желае да играе. 

Какво беше за вас да биете с 4:0 на “Бернабеу ” през миналия сезон? 
Този мач може да служи за образец. Трябва да си самоуверен на терена. Факт е, че най-добре се усещам, когато играем най-вече атакуващо, само че е належащо да действаме като едно цяло. Всички играчи би трябвало да взимат присъединяване във всичко. Освен това е нужно да проявиш темперамент и упоменатото дерби е съвършен образец за това. 

Какво мислите за миналия конфликт с Интер? 
Разочаровани сме. Платихме цената в евротурнирите, само че би трябвало да продължим напред. Все още е рано, тъй като сезонът в Ла Лига е дълъг, а има още Купа и Суперкупа на Испания. Не считам, че има различен верен път, по който да тръгнем. 

Оптимист ли сте след случилото се в Шампионската лига? 
Аз съм оптимист по природа. По-добри сме от предишния сезон. Справяме се доста добре в Ла Лига, където нямаме загуба. Развитието на сезона за нас до момента ме кара да съм положително надъхан. Но няма да спра да желая повече и повече. Когато стигна до миг, в който няма да виждам вероятност, ще си потегли. Засега обаче всичко наподобява добре. 

Може ли възможен триумф в този момент да бъде повратен миг в плана на клуба? 
Победа в Ел Класико носи три точки, само че и самочувствие. Срещата е значима както за нас, по този начин и за Реал. А по отношение на плана ни - към момента е рано да приказваме, тъй като сега сме в развой на развиване. Случилото се в Европа е тъжно, ядосани сме, че не успяхме да победим Интер. Но има и други шампионати. Трябва да продължим да имаме вяра в развиването на този отбор на Барселона. Оценките се вършат в края на сезона. Нужно е да сме спокойни. 

Победа без добра игра? 
По принцип задачата ни е да спечелим с добра игра. Или най-малко по този начин желаеме да се представим… Има срещи, в които си на равнище, само че не побеждаваш, както и противоположното - както се получи против Селта в предишния кръг. Хората се интересуват основно от резултата и това е обикновено.
 Карло Анчелоти: Това не е конфликт на живот и гибел Карло Анчелоти: Това не е конфликт на живот и гибел
Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР