Настъплението на Русия в град Бахмут, който се намира в

...
Настъплението на Русия в град Бахмут, който се намира в
Коментари Харесай

Лондон: Украинските сили се изтеглят от Бахмут при ожесточено руско настъпление

" Настъплението на Русия в град Бахмут, който се намира в Донецка област, се ожесточава, като силите на съветското министерство на защитата и частната военна компания " Вагнер " усъвършенстват съдействието " между тях, се споделя в известията на английското министерство.

" Украинските сили изпитват обилни усложнения със снабдяването, само че съумяват проведено да се изтеглят от позициите, които са принудени да оставят ", се акцентира в бюлетина.

Частната военна компания " Вагнер " играе водеща роля в сраженията за Бахмут, които са едни от най-кървавите от началото на войната в Украйна.

" Украинските сили към момента държат под надзор западните региони на града, само че са подложени на извънредно натоварен артилерийски обстрел от Русия през последните 48 часа ", разяснява английското министерство.

По-рано през днешния ден китайският външен министър Цин Ган сподели, че Китай желае да предизвиква диалозите за преустановяване на войната в Украйна и че няма да прави нищо, което " би наляло още масло в огъня " на спора.

Китайският министър на защитата Ли Шанфу ще бъде в Русия от 16 до 19 април и ще се срещне с съветски представители от сферата на защитата, заяви китайското министерство на защитата, представено от Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР