Настъпи сезонът на настинките и гриповете, в който трябва добре

...
Настъпи сезонът на настинките и гриповете, в който трябва добре
Коментари Харесай

Тези 5 вълшебни чая ще подсилят имунната ви система и ще сте здрави

Настъпи сезонът на настинките и гриповете, в който би трябвало добре да поддържаме имунитета си. А и освен тогава, само че топлите питиета вървят ръка за ръка със студеното време. Ето и 5 чая, чиято постоянна консумация ще ви помогне да подсилите имунитета си:

Чай матча

Чаят е обичаен за японската просвета, само че се популяризира из целия свят. Това, по което се разграничава от елементарния чай, е процесът на развъждане и преправяне. Листата от матча се смилат на прахуляк. Съставът им е богат на антиоксиданти, наречени катехини – борят се против възпаления и свободни радикали. Те се срещат в доста по-големи количества в чая от матча спрямо други типове зелени чайове. Друг бонус на този чай е, че е допустима използването му и в предписания за смутита, кафе и питиета.

Бял чай

Белият чай произлиза от Китай и Индия, листата му се изсушават на слънце, с цел да се понижи окислителния развой. Ако го съпоставим с чай матча, ще установим, че в белия чай има 15% по-малко наличие на кофеин. Значителното количество антиоксиданти в състава му играе роля на бранител на клетките от свободни радикали. Подсилва имунната система и ни доставя с сила, като приемът на кофеин е доста по-малък. Подходящ е и като сурогат на кафето. 

 Чай от годжи бери

Годжи бери е супер храна, а самият чай не съдържа кофеин, тъй че е чудесна опция за хората, които не пият или се пробват да откажат кафето. Богат на витамини А и С и антиоксиданти, които защищават от рак, диабет, хронични болести, инфекции, укрепват имунитета, а витамините поддържат кожата и тъканите в значими органи като белите дробове, червата, стомаха и др. 

Чай от хибискус

Чаят от хибискус може и да не е прочут на всеки, само че пък изгодите от него също са доста. Съдържа доста количество антоцианини – антиоксиданти, които пазят и укрепват клетките, тъканите и органите. Те също по този начин придават лилаво-сините нюанси на топлата напитка. При постоянното изразходване на чай от хибискус ще засилите имунитета си, като дейните съставки в него ще се борят против свободните радикали в организма ви.

Чай от куркума

Куркумата е доста потребна суперхрана, която може да се употребява по редица способи. Куркуминът в нея, като се изключи че я оцветява в оранжев цвят, има и антивирусни, антимикробни и противовъзпалителни свойства. Той укрепва имунната система и спомага за по-бързото лечение на простуда и грип. Чаят от куркума е чудесна топла на питка за студените зимни дни, а и е извънредно потребна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР