Настъпи объркване и преди нещата да се изяснят, всичко приключи.

...
Настъпи объркване и преди нещата да се изяснят, всичко приключи.
Коментари Харесай

Явор Сидеров: България има интерес от демократична и свободна Русия

" Настъпи комплициране и преди нещата да се изяснят, всичко завърши.... Българската позиция - на страната и на жителите - би следвало да е диктувана от това какво е положително за нас, а не от това какъв е Путин или Пригожин. Няколко неща са съществени и се открояват - България има интерес от демократична и свободна Русия, само че изрично не сме покрай това . При един срив на съветската страна има редица рискове за България. Прави ли ни това последователи на режима на Путин? Не, не ни прави. Ако приемем, че Путин на този стадий предотвратява това, не значи, че това е задоволително съображение за оставането му на власт. Но това не са неща, които решаваме ние ".

Това сподели анализаторът Явор Сидеров в коментар на така наречен поход за правдивост към Москва на Евгений Пригожин и неговата войска " Вагнер ".

По думите му " най-крайните последователи на Путин бяха в ступор в първите няколко часа, тъй като протичащото се приличаше изрично на бунт ":

" Президентът Румен Радев доста бързо преоткри НАТО като източник за сигурност за България в този под напрежение миг. От тази позиция - вчерашният ден беше доста потребен за България, тъй като за едни 24 часа нямаше никакво подозрение, че България е на вярното място ".

Според Сидеров от това, което ще последва, ще разберем каква е истината за този опит за прелом:

" Ако Путин затегне нещата в Русия и стартират преследвания на политически съперници на режима, тези, които са останали, тъй като към този момент не са доста, в случай че стартира чистка във висшия команден състав на армията - евентуално е или да се възползва от опцията, която Пригожин му даде, и по някакъв метод са си взаимодействали ", сподели още Сидеров пред БНР.

Той акцентира, че общото чувство, което оставя случилото се в Русия, е за неустойчивост и неустановеност в страната, за разлюляване на стола на Путин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР