Настъпи дългоочакваният сезон на празниците и веселието, но за съжаление

...
Настъпи дългоочакваният сезон на празниците и веселието, но за съжаление
Коментари Харесай

Полезни съвети за справяне със симптомите на настинка и грип

Настъпи дълго чаканият сезон на празниците и веселието, само че за жалост с него пристигна и времето от годината, когато настинките и вирусните инфекции върлуват с цялостна мощ.

Ако сте късметлии, може и да ви се размине, само че даже и да се разболеете от простуда или грип, има някои потребни препоръки, които можете да извършите, с цел да се справите с неприятните признаци и да ускорите процеса на излекуване.

Вземете парещ душ

Най-добрият метод, по който бихте могли да стартирате деня си, е да си вземете парещ, отпускащ душ. Това сигурно ще ви подейства удобно. Топлата вода облекчава болката в мускулите, а парата втечнява секретите в носа, което улеснява почистването на синусите.

 Полезни препоръки за справяне със признаците на простуда и грип Снимка: 1

Приемайте повече витамин С

Приемайте храна и питиета, богати на витамин С, като да вземем за пример прясно изцеден портокалов сок, фреш от лимон, вкусна плодова салата с ябълки, киви, горски плодове. Така ще подсилите имунната си система по естествен метод, без да се постанова да взимате изкуствени хранителни добавки и витамини. Желателно е и ядки да участват в менюто ви, защото те съдържат селен, който ускорява имунната система.

Хапнете вкусна топла чорба

Освен че е хранителна, супата оказва помощ за повишение на тонуса, а по-течната ѝ консистенция хидратира добре организма.

 Полезни препоръки за справяне със признаците на простуда и грип

Спрете кафето и чая по време на простуда и грип

Според прочут диетолог тези питиета не са целесъобразни при простуда и грип, защото кофеинът в тях още повече дехидратира организма. Алкохолът също има дехидратиращо деяние, по тази причина е добре да се заобикаля известно време. Вместо това наблегнете на портокалов или различен прясно изцеден плодов сок.

Спете с шапка

Може би ви звучи необичайно и даже неуместно, само че спането със шапка оказва помощ за загряване на синусите и ушите, а това способства за по-бързо излекуване.

Масаж на краката

Изпитан способ за справяне с настинката и превъзходен метод за стимулиране на кръвообращението. Можете да употребявате масло от мента, защото билката има мощно влияние върху горните дихателни пътища. Накиснете краката си в топла вода, към която сте прибавили етерично масло от мента. След десетина минути ги извадете и ги масажирайте. Така ще ускорите процеса на излекуване.

Правете инхалации

 Полезни препоръки за справяне със признаците на простуда и грип

Друг потребен способ за справяне със признаците на простуда и грип са инхалациите със соли. Те оказват помощ за облекчение на кашлицата и кихането.

Ограничете излизанията и си стойте у дома на топло

Оставането в къщи и ограничението на контактите с други заболели понижава разпространението на болестта. В случай че имате наложителен ангажимент и ви се постанова да излезете, наложително сложете шал пред носа си, с цел да е на топло. Когато носът е леден, имунната система не работи оптимално и човек е по-податлив на болести. Ако е належащо, използвайте овлажняващ спрей за нос.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР