Настанените в хотелската част доволни от условията, но притеснени от

...
Настанените в хотелската част доволни от условията, но притеснени от
Коментари Харесай

Как изглежда палатковия лагер в Сарафово, който чака украинските бежанци

Настанените в хотелската част удовлетворени от изискванията, само че обезпокоени от незнайното. Палатките ще бъдат климатизирани
20 военни палатки с места за 20 души във всяка са разпънати в базата на Министерството на защитата в Сарафово, която бе превърната в буферна зона за украинските бежанци.

Екип на " 24 часа ", който бе пуснат до мястото, видя, че сега теренът, върху който се намират палатките, се обезпаразитява. Те към момента са празни и следва да бъдат оборудвани с кревати, обезпечени с БЧК. 

Палатките ще бъдат климатизирани, само че към момента не се знае по какъв начин ще бъде решен казусът с тоалетните и баните. Факт е, че най-малко още половин ден тук действително не могат да бъдат настанени хора.

Към момента обаче 120 украинци, най-вече майки с деца, са настанени в хотелската част въз основата. Там изискванията са доста по-добри.

" Базата е огромна и хубава, децата са удовлетворени. Ние сме в положителни условия, само че сме уплашени от незнайното, което ни чака. Не знаем къде ще ни реалокират, никой не ни дава информация ", споделя Марина от от Днепър, майка на две деца. Съгражданката й Вика добавя: Вчера ни взеха с рейс от Слънчев бряг, а къде ще ни отведат - нямаме визия. Тук е хубаво, само че не можем да напущаме базата, а искахме да отидем за 1 юни в Бургас, където се провежда огромен детски празник. Но се поуспокоихме, тъй като разбрахме, че и тук, в Сарафово ще създадат празненство за децата ".  

Украинците няма да имат достъп до плажа, където към момента няма спасители. По прелиминарен проект те ще останат 2-3 дни в буферната зона.

Майка на 4-годишно момиченце от Николаев също е на мнение, че изискванията в Сарафово са положителни, само че ги плаши неизвесността. 35-годишната Ксения съумяла да избяга от войната дружно с родителите си и дъщеричката си, само че брачният партньор й останал в Украйна.

Обектът на военното министерство се охранява строго, достъпът е стеснен и през днешния ден за първи път в него се позволяват публицисти. В цялата база тече ремонт и подготовка на сезона.

По данни на зам.областния шеф Пламен Янев през днешния ден в Сарафово се чакат един или два рейса с украински бежанци. Към този миг към момента има 60 свободни места в хотелската част.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР