Настана студът и последствията върху косата вече са налице. През

...
Настана студът и последствията върху косата вече са налице. През
Коментари Харесай

Кои са основните заплахи за косата през зимата?


Настана студът и следствията върху косата към този момент са налице. През студените месеци тя се нуждае от нараснало внимание и по-специфични грижи, с цел да резервира естествената си мокрота , искра и издръжливост , подложени на тестване от студа и вятъра.

Едно от първите забележими провали върху косата в този интервал е загубата на блясъка и изсушаването и краищата й. Хората, които носят шапка, се сблъскват с спомагателен проблем, предизвикан от статичното електричество, спластяването, бухването и сложното управление на косата, изключително когато е пресушена.

Няколко елементарни правила може да оказват помощ на всеки да се оправи по-лесно с тези проблеми с косата , типични за зимата.

Загубата на естествения искра и пресушаването на косата са предизвикани от продължителното престояване в пространства с претоплен и изсъхнал въздух. Той изсмуква влагата от всеки косъм и нарушава целостта на космения кутикул. Проблемът може да се реши с използването на първокласен еликсир за коса или с прибавяне на няколко капки етерично масло към шампоана, което да омекоти косъма, да възвърне гладкостта му и да защищити от спомагателна загуба на вода.

Пресушаването на косата се ускорява и от честата приложимост на сешоар. Макар и по-кратък, неговият резултат е даже по-лош от този на сухия въздух, тъй като прегряването на косата поврежда и основата на косъма в зоната на фоликула. Така отрицателният резултат от единствено краткотраен става дългогодишен, тъй като положението на косъма се утежнява още от основата.

Свързани публикации.. 3 изгоди от кофеина допълват грижата за косата 0 Сешоари с турмалин щадят косата 0 Как да разберем какъв брой здрава е косата ни? 0

Статичното електричество , каращо косата да се разгръща във всички направления и да е съвсем неподлежаща на надзор, е може би най-сериозният и създаващ грижи естетически проблем през зимата. Наред с пресушаването на косата, причина за появяването му са и носенето на шапка и търкането на косата в характерните материи на зимните облекла. За реализиране на по-добър надзор върху нея също е целесъобразна използването на хидратиращи артикули . Добре е те да работят както локално на косъма, по този начин и на кожата на главата и скалпа, тъй като нейното неконтролирано пресушаване ще забави секрецията на себум и ще докара до поява на пърхот .

Въпрос на персонален избор е подборът на козметични артикули, които обаче би трябвало да подсигуряват посочените резултати за оптимално съкращаване въздействието на зимното време върху косата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР