Насрочено е първото заседание на делото срещу Жечко Кюркчиев, който

...
Насрочено е първото заседание на делото срещу Жечко Кюркчиев, който
Коментари Харесай

На 15 май стартира делото за смъртта на Светомира от Шумен

Насрочено е първото съвещание на делото против Жечко Кюркчиев, който предходната есен умъртви при злополука 22-годишната Светомира Станчева. То ще се организира на 15-ти май от 14.00 часа, оповестиха от пресслужбата на Шуменския областен съд. 

Обвинителният акт е направен от Софийска градска прокуратура за причиняване на гибел по несъобразителност по чл.343, ал.4 от Наказателен кодекс във вр. с чл.343, ал.3 от Наказателен кодекс във вр. с чл.343, ал.1, ч. “б “ и „ в “ от Наказателен кодекс във вр. с чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс.

Така подсъдимият може да получи затвор от 3 до 15 години, предава Шум бг.

Според обвинителния акт Кюркчиев е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и движейки се с превишена скорост не пропуснал транспортно средство, движещо се по път с преимущество. Така е зародило пътнотранспортно произшествие, предизвикало гибелта на Светомира Станчева и междинна телесна щета на Милена Сабинова.

Припомняме, че случаят стана на 28-ми септември м.г. на кръстовището пред Практикер в Шумен. Първоначално Жечко Кюркчиев бе арестуван, само че по-късно бе освободен под домакински арест. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР