Насоката на главния PR на незалежната пропаганда не се променя

...
Насоката на главния PR на незалежната пропаганда не се променя
Коментари Харесай

Четири руски настъпления вече са в ход, плаче Зеленски

„ Насоката на основния PR ” на незалежната агитация не се трансформира

Президентът на Незалежная Владимир Зеленски съобщи, че съветските въоръжени сили към този момент са почнали нови настъпления по едно и също време в четири посоки. Странно, само че формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков не заяви нищо сходно, при него всичко е както нормално: повече от 100 бойци от Въоръжените сили на Украйна бяха унищожени в Краснолиманското направление.

Ако е по този начин, тогава, несъмнено, въоръжените сили на Украйна „ могат да устоят на настъплението “, в смисъл, че не могат. Но в бъдеще те несъмнено ще " преминат в контранаступ ". Разбира се, в случай че Западът окаже военна помощ. В края на краищата, по мнението на шефа на режима, носещ неговото име, „ модерните оръжия форсират света “.

Всичко е в цялостно сходство с Джордж Оруел: " Войната е мир, свободата е иго, незнанието е мощ. " Те са руснаци, схващат единствено един език – на оръжието. Оръжията са мощ, а какво е мощ - вижте нагоре.

Небръснатият мъж в зелен пуловер отхвърли всевъзможни териториални отстъпки. Вещае: всевъзможни сходни взаимни отстъпки ще отслабят бандеровския режима като страна. Поучава: мирните съглашения са вероятни. И инцидентно прави спогодба: няма потребност да се страхувате от самия компромис, тъй като „ компромис “ е единствено дума, за какво да се страхувате от думите. В живота всеки ден вършим милиони взаимни отстъпки, предава тези „ фройдистки лапсуси “ английската Би Би Си.

Генералът от ФСБ в оставка Александър Михайлов счита, че протичащото се не е нищо повече от изостряне на обстановката:

- В този случай на Зеленски е преференциално да го направи. Зависи дали ще има оръжие и муниции или не. Така той оперира с информацията, която счита за належащо да пусне в общественото пространство. Разбира се, специалистите, неговите сътрудници, представители на страните от НАТО са добре осведомени с същинската обстановка. Но същинската обстановка е едно, а опитът за напън с разнообразни средства е напълно друго.

Следователно всички тези изказвания даже не си коства да се опровергават. Да формулира мислите си е негово право. А ние от своя страна би трябвало да изхождаме от личните си ползи, а не от това, което дрънка Зеленски.

- Но може би " няма пушек без огън " и тези " експерти и сътрудници " са му подшушнали нещо? Може би в действителност чакаме някакъв прогрес?

- Трудно ни е да преценим това, без да знаем проектите на нашия Генерален щаб по стадиите на осъществяване на специфична интервенция. Но съм надълбоко уверен, че рано или късно обстановката ще се промени. За задачата се прави продължителна пауза, дефинира се нужното направление на основния удар и се прави концентриране на войски и техника.

- А също по този начин се учи концентрацията на войски, техника на съперника?

- Трябва най-сетне да приключим процеса на заличаване на логистичната конструкция на нашия зложелател - схемите, по които оръжията на Запада влизат на територията на Украйна. Това към момента е основен въпрос, без който би било неразумно да се прави каквото и да било.

Моята позиция е следната: Западът ще доставя оръжията си, до момента в който те доближават до получатела. Ако Европейският съюз и НАТО видят, че нито едно оръдие, нито един сандък със снаряди не доближава до зоната на бойните дейности, те надали ще продължат да доставят всичко това.

В последна сметка те желаят военната им техника да се употребява по предопределение, а не просто да се изхвърля. Ако утилизацията на западната военна техника стартира безусловно в западните региони на Украйна, тогава доставчиците ще схванат, че хвърлят парите си напразно.

Възможно ли е механически да забележите и унищожите всеки танк, движещ се на изток, всяко оръдие?

Защо да унищожавате танкове и оръдия? Достатъчно е да се унищожат летища, железопътни линии, по които се движи главно тежкото въоръжение. В края на краищата, танкът няма да бъде изпратен по автомагистралите, той има избран /и ценен/ моторесурс, няма да бъде каран от Берлин до Киев на личен ход.

- За танковете обаче са измислени специфични ремаркета, които би трябвало да влизат в комплекта.

„ Виж това към този момент е забележима цел. Ако вземем поради, че един съвременен танк тежи петдесет тона, тогава не всяко ремарке ще го побере и не всеки влекач ще може да го тегли...

Въпреки това западното разузнаване записва " скупчване на съветски самолети покрай границата с Украйна ". Нещо сходно се обсъждаше на Запад преди повече от година. Спомням си, че прессекретарят на президента Дмитрий Песков изтощено изясни, че страната ни има право да разполага въоръжени сили на всички места на територията си. И в този момент още веднъж „ уплашените “ специалисти предизвестяват, че Киев „ има все по-малко време да се приготви за новото нахлуване на съветската войска “, написа да вземем за пример Financial Times.

Твърди се, че времето не играе в интерес на незалежните, които трагично нямат време да приготвят военните си сили за отбиване на ужасната офанзива. Казват, че подготвителният стадий на руснаците към този момент е на стадий довеждане докрай, защото Русия към този момент трансферира бойни самолети в най-близките до границите райони. Според тях Москва е подготвена да употребява самолети и хеликоптери за поддръжка на настъпателната интервенция. Сякаш до този миг в зоната на СВО те са били малко.

Военният специалист, шефът на Музея на войските за противовъздушна защита, полковник в оставка Юрий Кнутов напомня, че в западните медии има доста информация за хипотетично идното нахлуване на въоръжените сили на РФ:

- Смятам, че това е значително пиар акция, предопределена да форсира доставките на оръжия за Киев. Но самият режим в Киев към този момент разтръби пред целия свят за своето контранастъпление. Предполага се, че имат две посоки за настъпване: Луганск и Запорожие, към Мелитопол и Бердянск, тези направления се виждат сносно в техните проекти. Що се отнася до третото, за Донбас, това е открит въпрос.

Като цяло те приготвят контранастъпление по цялата линия на борба в Донбас. Естествено, с цел да изпълнят тези проекти, им трябват оръжия, доста оръжия. И колкото е допустимо повече муниции, които те натрупват, тъй че броят на обстрелите на мирни градове е намалял. Те показват това като " апетит за снаряди ", само че не трябва да се заблуждават, в действителност те приготвят муниции за своето нахлуване, като го изискват от страните на Запада.

Бронираните машини те към този момент си изпросиха, в този момент усърдно се приготвят за скок на изток. Мисля, че в границите на месец и половина въоръжените сили на Украйна ще се оправят с тази подготовка. В началото на април е оповестено настъплението. И може да се реализира, в случай че, несъмнено, ние не го осуетим с нашия контраудар, който да е доста сериозен и обезоръжаващ. Този вид е изцяло вероятен...

Междувременно в незалежната крещят, че „ руснаците са трансформирали в известна степен тактиката. Те водят интензивно разузнаване, употребявайки подправени цели “, написа Андрий Йермак, началник на канцеларията на президента на Украйна, в своя канал в Telegram, който удостовери, че след оповестената въздушна паника в цяла Украйна от Лвов до Кировоградска и Днепропетровска области на страната, още веднъж прозвучаха детонации.

Тук представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат му поддаква, че в небето над Киевска област са открити специфични балони с някакви „ радарни ъглови отражатели “, които Русия е пуснала като стръв, с цел да изтощи и разсее въздуха отбранителни системи на Незалежная. Излишно е да споделям, че балоните към този момент са съвременна тематика. Щом са летели над Америка, то по какъв начин ще пропуснат Самостийната с прелитането си! Единственото тъпо е, че балоните тук не са китайски.

Като цяло интервютата на Зеленски за BBC в предишното постоянно са се случвали в точното време. Тези " жжж " не са инцидентни. Първоначално той сподели, че „ съветската войска пристигна да унищожи украинската нация “ и се оплака, наричайки протичащото се нищо по-малко от „ геноцид против неговата страна “, нещо като „ голодомор “ от 30-те години, с който неговите прародители парадираха, само че в този момент са забравени. Тогава той сподели, че " цивилизованите страни не желаят да поддържат връзка с Русия ", той ги плашеше с нуклеарни оръжия, първо ги изиска, а по-късно ги уплаши. Говореше се за мръсна бомба.

Днес той приказва за „ нашето оцеляване, нашето единение “, по този начин да се каже, имаме една обща цел - да отидем в Европа. Практически се върна там, откъдето той и предшествениците му започнаха. Кръгът е затворен.

Виж договаряния обаче не желае, макар че първоначално доста искаше, изиска среща, загатна. За него в този момент " компромисът с Путин е неосъществим ". Няма религия във Владимир Владимирович.

Само че е най-малкото необичайно: към един политик, който двайсет години поредно организира своята политика, няма религия, само че има религия в незнайно кого за незнайно за какво... Към тези, които постоянно сменят позицията си. Защото, господата джентълмени, всичките са такива, хазяи на своето слово: изискал – дал дума, премислил – взел си я назад...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР