Наскоро в официалната Instagram страница на Balenciaga се появи снимка

...
Наскоро в официалната Instagram страница на Balenciaga се появи снимка
Коментари Харесай

Когато известен моден бранд краде идеи от студентка

Наскоро в формалната Instagram страница на Balenciaga се появи фотография на мотор с облекла. На пръв взор нищо необичайно и извънредно - още една изобретателна концепция от страна на стилния бранд би си помислил всеки.

Оказва се обаче, че въпросният кадър е тъкмо копие на дипломната работа на Ча Ми Нгуен - студентка в Берлинския университет на изкуствата, която споделя, че Balenciaga са копирали нейна работа.

По думите на момичето фотографията е тъкмо копие на дипломната й работа, която отразява виетнамската просвета на моторите - главното течение в работата ѝ през последните няколко години. Ча Ми Нгуен твърди, че преди година представители на Balenciaga идвали при нея в университета с молба да им изпрати персоналното си портфолио. Тя им изпраща портфолиото си, което към момента е в развой на работа, след което по този начин и не получава отговор от тяхна страна. Ча Ми прецизира, че в никакъв случай не е давала позволение да се употребява фотографията ѝ.

View this post on Instagram
A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on Jul 21, 2020 at 6:09am PDT

" Тази работа е част от моята фамилна история. Майка ми продаде мотора си, с цел да емигрира в Германия. Виетнамската просвета на моторите беше главното течение в работата ми през последните няколко години. Чувствам се предадена и оскърбена, тъй като това е част от културата ми, това е живописен развой, а не инцидентна фешън снимка, от която вие можете да получите облага ", написа Ча Ми в профила си в Instagram, където образно демонстрира нейната фотография от дипломната ѝ работа и в детайли споделя за главната концепция на работа си.

View this post on Instagram
A post shared by (@tra.my1) on Jul 23, 2020 at 6:10am PDT

Под фрагмента на Balenciaga в Instagram се появиха редица мнения с искане марката да сервира опрощение на момичето и да отстрани фотографията. За момента няма коментар от страна на стилната марка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР