Наскоро панел от експерти по храните определи, че зеленчукът, на

...
Наскоро панел от експерти по храните определи, че зеленчукът, на
Коментари Харесай

Защо лилавите сладки картофи са избрани за зеленчук на 2024 г.

Наскоро панел от специалисти по храните дефинира, че зеленчукът, на който би трябвало безусловно да наблегнем през идната 2024 година е лилавият сладостен картоф. Експертите са участници във Veganuary - годишно предизвикателство от организация с нестопанска цел в Обединеното кралство, която разпространява веганството, насърчавайки хората да следват вегански метод на живот в един месец в годината -.
 Неочакваната (и обикновена) съставна част, посредством която ще реализираме най-хрупкавите картофи
Неочакваната (и обикновена) съставна част, посредством която ще реализираме най-хрупкавите картофи

Готвенето е колкото изкуство, толкоз и просвета

Зеленчукът на годината бе определен от група водачи в региона на търговията на дребно с хранителни артикули, храненето и устойчивото развиване, основни готвачи и създатели на кулинарни книги (сред които и Маги Бейрд, майка на певицата Били Айлиш).

Според експертите публичният интерес към лилавите сладки доста нараства през последните месеци, което се дължи частично на издаването на документалния филм на Netflix Secrets of the Blue Zones, който показва виолетовия зарзават като " суперхрана за дългоденствие ".
 Снимка 645463

Основната причина е във високото наличие на антиоксиданта антоцианин, витамини А, С и В6, калий и фибри.

Проучвания демонстрират връзка сред лилавата грудка и понижаването на кръвно налягане, понижаване на възпаленията в организма и даже евентуално угнетяване на растежа на злокачествени формирания на дебелото черво и пикочния мехур.
 Картофи и кой е най-здравословния метод, по който да си ги подготвяме, тъй че да не пълнеем от яденето им
Как да ядем картофи на воля, без да пълнеем

Има и здравословен, и апетитен метод

Част от интереса към зеленчука се дължи и на ексцентричния му наситенолилав цвят, който не виждаме постоянно в храните, изключително пък в здравословните.

От кулинарна позиция лилавите сладки картофи са лесни за - от съществени печени картофи или картофено пюре до пайове гурме изкушения, прецизират от Тhe Daily Meal.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР