Наскоро Кремъл смени командващия на руските въздушно-десантни сили (ВДВ), може

...
Наскоро Кремъл смени командващия на руските въздушно-десантни сили (ВДВ), може
Коментари Харесай

ISW: Путин сменя командири в Украйна, защото войната буксува

Наскоро Кремъл смени командващия на съветските въздушно-десантни сили (ВДВ), може би е уволнен и командващият на Южния боен окръг и назначен нов общ командващ на съветските сили в Украйна, което демонстрира, че Кремъл продължава да изпитва компликации във воденето на войната.

Това се показва в ежедневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

На 21 юни съветските сили реализираха няколко сполучливи настъпления в обитаеми места югоизточно от Северодонецк и може би ще съумеят да заплашат Лисичанск през идващите дни, като в същото време избегнат сложното опълчване при прекосяването на река Сиверски Донец.
 Англия ще постанова наказания на Русия до цялостното ѝ евакуиране от Украйна
Англия ще постанова наказания на Русия до цялостното ѝ евакуиране от Украйна

Лондон приготвя нов пакет наказателни ограничения

Руските сили продължиха да правят набези против обитаеми места по продължение на автомагистрала Т1302 Лисичанск-Бахмут, с цел да пресечен украинските наземни информационни линии.

Руските интервенции по оста Изюм-Словянск от ден на ден затихват, защото съветските сили дават приоритет на интервенциите към Северодонецк.

Руските сили евентуално си възвърнаха източния бряг на река Инхулец от украинския плацдарм, ситуиран покрай границата сред Херсон и Николаевска област.
 Руски историк: Украйна не е отклонение на Русия
Руски историк: Украйна не е отклонение на Русия

Андрей Аксенов разяснява пред " Ал Джазира " за диктатурата, националната еднаквост и войната в Украйна

Според известията украинските сили са нанесли удари по съветски позиции на остров Змийний в Черно море, евентуално с цел да унищожат съветските укрепления и съоръжение на остров а, само че ISW не може да удостовери конкуриращите се украински и съветски изказвания за резултатите от офанзивата.

Руските окупационни управляващи не престават да се сблъскват с провокации при набирането на локални сътрудници и евентуално разчитат на съветски държавен личен състав, с цел да затвърдят публичния си надзор върху окупираните украински територии.

Руските сили не престават да се сблъскват с провокациите при образуването на силите и ангажират неподготвени военнослужещи на контракт за нашествието в Украйна. Руската работа на Би Би Си заяви на 20 юни, че новите съветски новобранци получават единствено 3 до 7 дни образование , преди да бъдат изпратени в най-активните браншове на фронта.
 Украйна задържа двама висши чиновници, обвинени в шпионаж за Русия
Украйна задържа двама висши чиновници, обвинени в шпионаж за Русия

Москва им плащала от 2000 до 15 000 $ за задача

Би Би Си заяви също, че доброволците от стандартната съветска войска, частите на Росгвардия и наемниците от групата " Вагнер " са се трансформирали в съществена ударна мощ на Русия, за разлика от цялостните стандартни военни елементи. ISW към този момент е оценявала, че съветските елементи в Източна Украйна страдат от слаба комплектованост с пехота, което забавя способността им да завземат градски терени. Руските военни оферират обилни финансови тласъци за обезпечаване на спомагателни новобранци, като от ден на ден подценяват тяхната възраст, здравословно положение, престъпни досиета и други открити условия за работа.

На 21 юни украинският общоприет щаб заяви, че съветските подразделения на въздушно-десантните войски (ВДВ) са принудени да наемат офицери от запаса на краткосрочни тримесечни контракти заради забележителните загуби на офицери , а Би Би Си заяви, че съветското министерство на защитата предлага да изплати заемите и задълженията на доброволците, с цел да притегли новобранци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР