Наскоро CD Projekt RED представиха финансовите резултати за последните месеци,

...
Наскоро CD Projekt RED представиха финансовите резултати за последните месеци,
Коментари Харесай

GOG има амбицията да се „завърне към корените си“

Наскоро CD Projekt RED показаха финансовите резултати за последните месеци, от които излиза наяве, че въпреки и като цяло полското студио да печели добре, то магазинът, основан от компанията – GOG.com, губи пари. Сайтът регистрира загуба в размер на 4.8 милиона полски злоти ($1.15 млн.) за третото тримесечие на фискалната година и е на минус с 9.2 милиона злоти ($2.2 млн.) за първите девет месеца на годината. Вземайки поради продължаващия растеж на дяла на магазините за PC игри на Epic Games и Valve, това се явява преломен миг за GOG, което ще бъде осъществено през идващите месеци. Става въпрос за това, че магазина ще стартира постепенно да се връща към своите корени.

„По отношение на GOG, то представянето му съставлява предизвикателство и неотдавна ние предприехме ограничения да подобрим финансовата му ситуация“, споделя в особено изказване основният финансов шеф на CD Projekt Пьотр Ниелубович. „На първо място, ние взехме решение, че GOG би трябвало да се концентрира над главната си бизнес активност, което е предлагането на грижливо подбрани селекция с игри, обединени от неповторимата „без-DRM философия“.

Както напомня PC Gamer, Good Old Games се появява като нишова гейм платформа, която е фокусирана над предлагането на игри за Windows без интеграция със програмен продукт за антипиратска отбрана. Потребителите на GOG смъкват играта, която желаят и за разлика от Steam, могат да вършат това, което желаят с тях без да им би трябвало специфичен лаунчър за стартирането им или непрекъсната интернет връзка. Преди няколко години, магазинът реши да направи идната си крачка в развиването и през 2015 показа GOG Galaxy и личния му клиент, а фокусът беше подложен над нови игри. През 2019 GOG показаха дори Galaxy 2.0, а недоволството на доста от потребителите на магазина стартира да се усеща осезаемо през септември, когато Hitman GoTY изданието в магазина беше обсипано предумишлено с отрицателни мнения най-много поради показаната DRM отбрана в играта. GOG реагираха навреме и отстраниха играта от ликвидация, след което се извиниха за стартирането ѝ в този тип.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР