Наскоро бивш служител на Google разкри, че е напуснал компанията,

...
Наскоро бивш служител на Google разкри, че е напуснал компанията,
Коментари Харесай

Бивш служител на Google твърди, че му е било отказано повишение, защото е бял

Наскоро някогашен чиновник на Гугъл разкри, че е напуснал компанията, откакто му е било отказано покачване, тъй като е бял мъж.

Шон Магуайър организира анкета в X с въпроса: „ Трябва ли да опиша обществено историята за времето, когато ми споделиха, че не мога да бъда нараснал, тъй като съм бял? “ 91% от гласувалите дадоха отговор с „ да “.

След това Магуайър разкрива, че това се е случило в Гугъл, описвайки компанията като „ безспорна кофа за отпадък “.

„ Гугъл отхвърля, че това се е случило, само че никой от компанията не се е свързал с мен, с цел да чуе моята версия на историята. Честно казано – тъпо. Не желая никаква отплата. Просто желая да поправите тези проблеми, изключително в случай че ще бъдете водещи в региона на изкуствения разсъдък. “

добави той

Шон Магуайър, който е работил в централата на Гугъл от 2016 до 2019 година, съобщи, че макар че е бил един от най-добре представящите се хора в компанията, шефът му в Гугъл Ventures го е уведомил, че покачванията са лимитирани от квоти, както написа NY Post.

„ Наистина не би трябвало да ви споделям това. Може да ме уволнят. Но ти си един от най-добре представящите се хора тук, само че сега не мога да те повиша, тъй като имам квота. Ръцете ми са вързани. Ще получите идващото място. Моля, бъдете толерантен. Наистина скърбя. “

Магуайър цитира ръководителя си
 Гугъл Шон Магуайър

Предполагаемата квота се дължи на натиска от страна на ресурсните групи на чиновниците, основани след свадите #MeToo, които желаеха да наемат повече дами и разнообразни претенденти в компанията, се споделя още в отчета.

Началникът на господин Магуайър в началото се е противопоставял на осъществяването на квотите за многообразие. След това обаче е отстъпил заради опасността от овакантяване на чиновници. Натискът е достигнал до създателите на Goоgle Сергей Брин и Лари Пейдж, само че Гугъл отхвърля изказванията.

„ Основателите и Управителният съвет в никакъв случай не са разговаряли с Гугъл Ventures по въпроси, свързани с личния състав. Шон е надарен вложител и ние му желаем триумф в Sequoia, само че решенията за неговото покачване и кариерно развиване в GV нито един път не са включвали разглеждане на неговата раса или пол. “

заяви представител на Гугъл съгласно NY Post

Магуайър обаче отговори, че те лъжат, потвърждавайки, че покачването би могло да значи доста по-висока заплата.

След като напуща Гугъл Ventures, през 2020 година Магуайър продава компанията си за киберсигурност Expanse за 1,05 милиарда $. Сега той е сътрудник в Sequoia – известна компания за рисков капитал.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР