Нашумелият актьор Димитър Рачков отскоро е горд собственик на имот

...
Нашумелият актьор Димитър Рачков отскоро е горд собственик на имот
Коментари Харесай

Рачков се сдоби с имот в китно балканско градче

 Нашумелият артист Димитър Рачков неотдавна е горделив притежател на парцел в Еленско, в махаличката Козлевци. Той се изрече по време на публичното разискване на тазгодишния бюджет на Община Елена, написа вестник " Борба ".

Кметът инж. Дилян Млъзев показа в края на предходната седмица пред жителите плана на бюджета на Община Елена за 2020 година, който следва да бъде гласуван от локалния парламент на 30 януари. Публичното събитие още веднъж мина при висока гражданска интензивност, съпричастност към значимите проблеми и поддръжка на главните насоки за развиване на общината. С оферти за поправки на пътища и възстановяване на инфраструктурата в дребните обитаеми места пристигнаха притежатели на парцели, измежду тях и известният артист Димитър Рачков. Той изрази своята позиция и показа положителните си усещания от общественото разискване. Отскоро той е горделив притежател на парцел в махаличката Козлевци.

Градоначалникът заяви, че миналата година завърши без просрочени отговорности с помощта на финансовата дисциплинираност и положителната работа на всички, ангажирани в бюджетната сфера. Реалистични доходи, оптимизация на разноските, възстановяване на качеството на услугите за жителите са измежду главните цели при създаването на тазгодишния бюджет.

Въпреки нарастването на неговата рамка с 1 177 753 лева тя още веднъж е тясна, защото настояванията са повече от опциите. Само по време на публичното разискване бяха направени над 30 оферти, които следва да бъдат разисквани и съобразени с целите на Общината преди гласуването на окончателния бюджет за тази година.

Проектобюджетът на Община Елена за 2020 година е в размер на 13 827 731 лева Общата дотация за делегирани от страната действия е 6 107 922 лева, нарастването по отношение на 2019 година е с 672 333 лева Общата изравнителна дотация в размер на 892 700 лева е без смяна от 2015 година Парите от централния бюджет за зимно поддържане и разчистване на общински пътища са 522 700 лева, нарастването е със 74 800 лева Със 135 600 лева е увеличена целевата дотация за финансови разноски по отношение на предходната година и тя е в размер на 1 434 600 лева За финансиране на локални действия се възнамеряват 6 674 764 лева, повишаването е 7,4%.

Рамката на капиталовата стратегия е 5 853 942 лева Субсидията за финансови разноски, средствата по европейски планове от над 3 милиона лева и временен излишък от 1 310 660 лева са главните източници за финансирането й. И тази година най-големи ще са разноските в образованието – към 33% от бюджета на Общината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР