„Нашият план за действие ще ни позволи да намалим значително

...
„Нашият план за действие ще ни позволи да намалим значително
Коментари Харесай

Председателят на ЕК: Имаме споразумение със САЩ за увеличаване вноса на втечнен природен газ през тази година


„ Нашият проект за деяние ще ни разреши да понижим доста зависимостта си от съветските изкопаеми горива още през тази година. Ние имаме съглашение със Съединени американски щати за увеличение на вноса на полутечен природен газ още през 2022 година “

Това сподели на брифинг ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лаейн.

Тя назова прекъсването на съветски газ за клиенти в Европа изнудване.

„ Това е следващата провокация от страна на Кремъл, само че тя не е изненада. Кремъл употребява силата, с цел да се опита да ни изнудва. Европейската комисия се приготвя за това в тясна съгласуваност и взаимност с страните членки и нашите интернационалните сътрудници. Нашият отговор ще бъде неотложен и съгласуван “, разгласи тя.

Фон дер Лайен сподели, че решението на " Газпром " ще има допустимо минимум влияние върху европейските консуматори.

" Днес страните членки се срещнаха в границите на Координационната група по въпросите на природния газ, като Полша и България, че към този момент получават газ от съседи. Това демонстрира успеваемостта на нашите вложения, да вземем за пример в региона на междусистемните връзки и газовата инфраструктура, както и огромната взаимност, която съществува. Комисията ще ускори напъните си в районните групи на страните членки. Това ще помогне да се понижат възможните спирания в доставките на газ. Второ, ще продължим работата си за обезпечаване на задоволително доставки и предпазване на газ в средносрочен проект ", съобщи още тя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР