Нашият организъм – това е сложна конструкция, в която всички

...
Нашият организъм – това е сложна конструкция, в която всички
Коментари Харесай

Психология на тялото: Ето какво може да се каже за човек по осанката му

Нашият организъм – това е комплицирана структура, в която всички звена са неразривно свързани между тях. Понякога може просто да се удивим по какъв начин едно зависи от друго.

Руският уебсайт Так Просто споделя по какъв начин осанката въздейства на нашето вътрешно положение и назад – по какъв начин това е взаимосвързано и за какво образуването на вярна външност е по този начин значимо за нас.

Неправилната външност

Осанката – това е привичната поза на индивида, зависеща от положението на скелета. По принцип това е ситуацията на нашето тяло при разнообразни дейности. Но това са променливи неща: те се трансформират в течение на деня под разнообразни фактори. За тези промени могат да въздействат както вътрешни, по този начин и външни фактори.

Когато на душата е радостно, при нас като че ли израстват крила, ние се изправяме, разпъваме раменете, а неприятностите потискат, човек се прегърбва, отпуска главата надолу и гледа в пода. Има и противоположна взаимовръзка: от това, каква е осанката ни, хората ни възприемат по друг метод.

Сам реши, когато видиш човек с изправен тил, необятни плещи и повдигната брадичка, какво мислиш за него? Разбира се, когато човек е убеден в себе си, той неумишлено провокира почитание. И взаимната връзка съществува. Доказано е, че хората с добра външност са доста по-успешни от своите прегърбени сътрудници, те имат по-добре резултати при кариерното израстване и се употребяват с всеобщо почитание.

Испанският мъдрец Балтасар Грасиан написа: „ Осанката на индивида – това е фасадата на неговата душа “. И фактически по осанката на индивида може да се каже доста. Психолозите дори дефинират няколко вида персони, изхождайки от осанката на индивида.

1. Шизоиден тrп
Хората от този вид са дребни и кльощави. Имат изразена гърбавост: когато се гледа в профил, наподобява, че гърбът им е закривен като черупка от охлюв. Раменете са вдигнати, а главата – назад, тя е прибрана в раменете. Главата постоянно е наведена, а очите непрекъснато гледат в пода.

Такива хора постоянно са срамежливи и отнесени. Те не се усещат комфортно в огромни компании, те се пробват да се скрият в своя си свят, заобикалят новите познанства. Има чувството, че този свят ги плаши. Подобен вид външност имаше Чарли Чаплин.


2. Орален вид
Това са хора със крепко телосложение. Ако погледнем в профил, може да забележим, че тялото постоянно се накланя леко напред и главата леко се отмята обратно, а брадичката се издава напред. Тази поза предизвиква напрежение в мускулите и може да докара до остеохондроза с течение на времето.

Такива хора са душата на компанията. Те непрекъснато се притеглят към други хора, фамилията и приятелите им са значими. И даже на работното място положителният колектив е значим за тях. Те непрекъснато се нуждаят от утвърждение и хвалба, доста прочувствени и уязвими са. Известният притежател на тази стойка е Пол Макартни.


3. Мазохистичен вид
Да се дефинира този вид поза е елементарно. Има чувство, че гърбът на индивида не може да бъде прав, той постоянно е изгърбен, раменете му са наклонени, а ръцете му са свободни да се мотаят. Главата е леко наведена. Мерилин Монро има сходен вид поза.

Тези хора не са уверени в себе си, срамежливи, доста плахи. Те се ужасяват от рецензия, те непрекъснато са гладни за утвърждение, пробват се да угодят на всички. Тази външност се назовава „ позата на жертвата “. Със сигурност сте забелязали, че има хора, които непрекъснато стават жертва на нарушители. Така че, не е инцидентно, такива хора непрестанно се ограбват, тъй като виждат в тях евентуална жертва.


5. Психопатен вид
Това са същински генерали. Гърбът е прав и под напрежение, липсва еластичност. Той основава усещане за добра външност и горделивост, този човек е убеден в себе си. Раменете са разгънати, гръдният панер е разпрострат напред, а вратът е доста стегнат и прав.

Те са властни и самоуверени хора. За тях е значимо да имат мощ и надзор над всички. Тези хора постоянно реализират триумф в кариерата си, построяват личен бизнес или заемат управителни длъжности. Те се нуждаят от ясна подчиненост, в която са на върха. Яркият образец е Маргарет Тачър.


5. Истеричен вид
Гърбът е прав, само че по-гъвкав. Човекът е доста еластичен, той непрекъснато трансформира позицията си. Вратът е прав и се издига нагоре, само че главата е наклонена встрани, с едното рамо над другото. Такава външност имаше известният режисьор Федерико Фелини.

Тези хора в действителност се нуждаят от внимание, тъй че те се държат демонстративно, а от време на време даже са предизвикателни. Те са много прочувствени и се поддават на непознато въздействие. Освен това хората с подобен вид поза са естети, доста обичат да купуват неща и по-късно се хвалят с тях.
Най-често чертите на характера не могат да се трансформират (въпреки че това е допустимо със мощно желание), само че позата може да бъде поправена. Това не е едносъставен камък, в който сте затворени. Това е гъвкаво нещо, върху което можете и би трябвало да работите. Създайте идеална поза със личните си старания. Вашето тяло ще ви бъде признателно за това, тъй като освен вашият външен тип и психическо положение зависи от вашата поза, само че и от здравето на вашите вътрешни органи.


Идеалната поза допуска баланс във връзка с отвесната ос на лявата и дясната половина на тялото. Ако има изразена асиметрия, тогава може да има функционално редуциране на краката и деформиране на таза, което на собствен ред води до доста други проблеми. Ортопедите допускат, че изкривяването на позата е най-вече от краката.
Кракът е основата на нашето тяло. Прекомерното асиметрично отклоняване на стъпалото сега на поддръжка и отбиване основава каскада от несъразмерни придвижвания и претоварване във всички отделения – от краката до гръбначния дирек. Когато краката се деформират, информацията за позицията на тялото в пространството е изкривена. Това води до дизбаланс в мускулите на тялото и способства за образуването на неправилна поза.


Така че даже елементарните плоски крайници могат да причинят съществени проблеми с гръбначния дирек. Не подценявайте плоските крайници, започнете да ги коригирате, незабавно щом научите за тях. В Китай да вземем за пример за осанката се грижат от детството, с цел да се избегнат проблеми в бъдеще.

Грижата за позата е ваше обвързване към себе си. Виждаш какъв брой значимо е това: от това зависи освен твоят външен тип, само че и вътрешното ти положение. Доказано е, че човек с неприятна поза, инстинктивно се подчинява на човек с вярна поза. Започнете да коригирате позата си с извършения. И тъкмо в този момент, дишай надълбоко, разпери раменете, вдигни брадичката си и се изправи.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР