Нашият най-голям съюзник е народът. Нашият най-голям враг - апатията

...
Нашият най-голям съюзник е народът. Нашият най-голям враг - апатията
Коментари Харесай

Нинова: Нашият най-голям съюзник е народът, най-големият ни враг - страх


Нашият максимален съдружник е народът. Нашият максимален зложелател - апатията и страхът. Нека се опитаме да освободим хората от тях и да им покажем, че с общи старания животът ни може да бъде друг, по-добър. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към членовете на Нациалния съвет на партията. В изявлението си тя акцентира, че времето е потвърдило правотата на позициите на левицата в последните четири години.

В България съществува паралелна страна. Тя е превзела формалната. Не институциите, а задкулисието ръководи страната. Правителството на Борисов не се бори с него,а му е предала ръководството на България и в общ сговор изсмукват ресурсите й, съобщи водачът на социалистите. Тя се върна към свадите от последните дни - министър на земеделието приканва за прикриване на измами, министър на образованието, впримчен в спор на ползи и далавери с пари за учебници,министърът на външните работи в фамилни обвръзки със абсурден градеж на Алепу, министър на финансите и ръководител на Бюджетната комисия са в открит законодателен лобизъм и скрити сделки за хазарт. Държавата изкупува на двойна цена акции в частна банка без наказания на Народното събрание и с наши пари. Където и да погледнеш е пропито от безвластие и обири.

И най-после чуваме запис, в който министър председателят невиждано злепоставя България пред Европа,коментирайки по неприемлив метод европейски водачи, не скри възмещението си Нинова. По думите й в изтеклия запис Борисов прави самопризнание за потребление на държавната машина против предприемачи, дръзнали да не се съобразят с неговото мнение и сипе закани против претендента ни за евроизбори Елена Йончева. Арогантно и цинично дефинира ръководителя на Народното събрание, с което дефинитивно убива институцията Народно заседание. За следващ път демонстрира унизително и пренебрежително отношение към дамите. Борисов показва безотговорност, корист с власт и просташка експанзия, безапелационна е Нинова. Борисов се трансформира в заплаха за България, добави тя.

Според водача на Българска социалистическа партия прехвалената външна политика на държавното управление се свежда до това изречение от записа, което не бих повторила.Не бива да се изненадваме за какво получаваме следващия отвод от приемане в Шеген и чакалнята на Еврозоната, счита Корнелия Нинова.Външната политика не е нецензурност, прикрита зад незнаене на езици, а сериозна, поредна и с темперамент отстоявана позиция в отбрана на националния ни интерес в общия ни европейски дом, акцентира ръководителят на левицата.

И зададе въпросът какво се случва вътре в страната. Бедността нараства и вследствие на рецесията. Увеличават се неравенствата. Икономиката буксува. Здравеопзаването е недостъпно за хиляди хора. Образователното ниво на децата ни пада, прелестната ни природа се унищожава от тонове отпадъци, мръсна вода и въздух. Това не може да продължава повече по този начин. Нужна е незабавна смяна на модела на ръководство. Не на бушоните, а на модела, разказа обстановката Нинова.

Ние, Българска социалистическа партия, поредно се борим в последните 4 години за това. Но през днешния ден, когато се вижда краят на това ръководство, сме загледани в себе си, в разногласията и борбите между тях, рискувайки да изпуснем историческа опция да променимБългария.Да, десетки години в Българска социалистическа партия сме имали разногласия и противоборства. Това е пособие на партията да се резервира като либерален организъм от хора с разнообразни отзиви. Хубаво е да имаме разнообразни отзиви. Опасно е, в случай че имаме разнообразни цели, обърна се тя към залата.

Нинова прикани: „ Нека останем разнообразни, само че единни към задачата, която си поставихме преди 4 години - смяна на България за възобновяване на държавността и разделянето на управляващите, налично за всеки опазване на здравето и обучение, работа и почтени приходи, вероятност за младите и сигурност за възрастните, правдивост и равни благоприятни условия за бизнес и личностно развиване. Средството за тази цел е свалянето на ГЕРБ от власт, продобиване на избори и професионално ръководство на България от честни хора “.

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че с цел да се реализира това трябват съдружници. Тя напомни отправената от социалистите покана към други партии, съюзи и Неправителствени организации в левия бранш.И първата стъпка е добра, счита Нинова. На една маса седнаха такива организации, които в годините сме имали комплицирани връзки. Събра ни осъзнаванетона нуждата от общи старания за спасяването на България.Форматът ще прерасне в работен и е отворен за други субекти.Предлагаме ви да създадем и национална подписка, с която да потърсим поддръжката на всички, които желаят смяна на модела на ръководство, изясни Нинова.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР