Нашият Григор Димитров разби с 3:0 сета Маркос Багдатис във

...
Нашият Григор Димитров разби с 3:0 сета Маркос Багдатис във
Коментари Харесай

Григор мина като тайфун през Багдатис на Уимбълдън


Нашият Григор Димитров разруши с 3:0 сета Маркос Багдатис във втория кръг на Уимбълдън. Хасковлията завоюва с 6:3, 6:2 и 6:1. Така родна ракета №1 се класира за третия кръг в Лондон и фантазията му за нов пробив на " Ол Инглънд Клъб " е жива, съобщи Sporta.bg.

В идващия кръг Гришо ще играе против Джон Иснър или Дуди Села, които водят борба сега.

Димитров не срещна никакви компликации против ветерана от Кипър, с който го свързва другарство и отвън корта. Двамата преди време играха в тандем на двойки.

Българинът бе безмилостен и с мощни сервиси и разнородни уинъри подчини своя конкурент.

Как се разви дуелът:

1:0 - Григор организира извънредно солидно първия си сервис-гейм и завоюва първите си три точки без да направи в допълнение отиграване след началния си удар, а затвори частта откакто Багдатис откри топката с рамката на ракетата и я прати надалеч в навън.

1:1 - Димитров направи прекрасен минаващ удар по правата, само че като цяло Багдатис умерено завоюва подаването си и надлежно завърши гейма с сполучливо излизане на мрежата - първото за някого от двамата в мача.

2:1 - Българинът направи първите си два аса, а затвор

и гейма на собствен ред с добър апроуч и безкомпромисно воле в незащитената половина на Багдатис, с което поддържаше бързото движение на мача досега.

2:2 - Багдатис сподели съмнения в сервиса си и направи двойна неточност, а пък Григор добре сменяше скоростта на разиграванията и стигна до дюс. Първото подаване на кипъреца продължаваше да е проблематично, а Димитров си заслужи първия брейк-пойнт с нов прекрасен апроуч и безкомпромисно воле. 32-годишният тенисист обаче избави точката с втория си ас в мача, а след това благодарение на мрежата измъкна гейма в своя изгода.

3:2 - Мрежата си върна жеста на Григор в идващия гейм, а той другояче още веднъж демонстрираше многообразие в осъществяванията си и мина експресно и през това си подаване, с цел да поведе отново след 15 минути игра.

3:3 - Този път обаче кипърецът бе безукорен и даже не даде точка, като записа и третия си ас.

4:3 - Българинът поведе с 30-0 посредством първия си бекхенд-уинър по правата, а Григор бе праволинеен даже без помощта на първия си сервис. Второто му подаване обаче бе със стопроцентова успеваемост, като и то затрудняваше неимоверно кипъреца.

5:3 - Григор бе записал " единствено " 9 уинъра до началото на осмия гейм, като това бе основно поради положителната отбрана на Багдатис, само че все пак той рядко връщаше задоволително съответно ударите на българина. В последна сметка хасковлията се възползва от втората си точка за пробив и направи мечтаната разлика в сета.

6:3 - Григор още веднъж имаше преимущество при мрежата, осъществя четвъртия си сполучлив апроуч и приключи сета с ас (трети), 10 уинъра и нито една непредизвикана неточност.

Втори сет

1:0 - Димитров още веднъж " заключи " мрежата и увеличи равнището на ретура си, с цел да си издейства два брейк-бола, само че първият бе отразен с първата непредизвикана неточност на хасковлията. Само че по-късно Багдатис сбърка от главната линия и Григор взе четвърти следващ гейм.

2:0 - Димитров продължаваше да е разнороден от начален удар и второто му подаване бе не по-малко оръжие, като Багдатис рядко успяваше да предугади дейностите на противника си. Успешна къса топка от бекхенд в композиция с ас свърши работата за затвърждаването на пробива.

2:1 - Кипърецът нямаше проблем с началния си удар до 40-15, когато направи двойна неточност и върна интригата в гейма, а евентуално и слънцето му пречеше да си подмята топката по най-хубавия метод. Той обаче все пак завоюва релативно елементарно подаването си с мощен финален първи сервис.

3:1 - С петия и шестия си ас и следващия безапелационен сервис-гейм Димитров свърши на половина работата си в сета.

3:2 - Отново интервенция на мрежата наклони везните в интерес на Багдатис и му оказа помощ да се измъкне от неудобно състояние при 30-30, след което той с ас си взе сервис-гейма.

4:2 - Григор за първи път загуби повече от една точка на свое подаване, тъй като Багдатис увеличи равнището и метода към ретурите, а първият сервис на хасковлията му изневери. Само че даже освен това състояние без драми българинът поведе още веднъж с два гейма разлика.

5:2 - Димитров още веднъж смъкна темпото в разиграванията и принуждаваше Багдатис да бъде по-агресивният, което водеше до неточности на кипъреца и три следващи точки за пробив. Страхотен минаващ удар от бекхенд по правата затвърди брейка на нула.

6:2 - Всъщност формалната статистика едвам в този гейм регистрира непредизвикана неточност на Григор (при 6:3, 5:2, 30-0), само че той нямаше никакви проблеми да си вземе подаването и да затвърди сета. Той също по този начин направи един от ударите на деня, въпреки и инцидентно, откакто с осъществяване с ракета зад тила си обърка Багдатис и го предизвика да сбърка.

Трети сет

0:1 - Този път Багдатис нямаше проблем да стартира сполучливо сета, за разлика от предходните два случая.

1:1 - За първи път също по този начин в мача кипърецът стигна до точка за пробив, само че Димитров още веднъж вкара в приложимост бекхенд-слайса си, с цел да се избави от в проблемите. Само че първият му сервис продължаваше да не влиза, направи две двойни неточности и с втората си непредизвикана такава даде нов късмет за пробив на противника. Третата двойна неточност бе равна на трети брейк-бол, а четвъртият пристигна след нов (пореден) поклон на мрежата към Багдатис. Отличната отбрана на Григор му разреши да избави и него, а с към този момент по-мощни подавания се стигна и до равнене на резултата.

2:1 - Григор поведе с 15-30 с 23-ия си уинър - хубав бекхенд по диагонала, а в идващото разиграване хасковлията направи страхотна отбрана и по отличен метод си заслужи двоен късмет за пробив. Той стана факт след неточност на Багдатис и Димитров можеше да диша по-спокойно.

3:1 - Григор отново си стъжни живота с липса на работещ първи сервис и трябваше да отразява брейк-пойнт, а при втората отворила се опция за Багдатис действително българинът сбърка форхенд по правата от главната линия. Нова неточност от форхенд докара до трети късмет за кипъреца (общо седми в сета), само че и той бяха отразени, като след това първото подаване влезе в приложимост и Григор въпреки всичко затвърди пробива си.

4:1 - Багдатис имаше преимущество в резултата в сервис-гейма си, само че направи двойна неточност и се стигна до 40-40, а по-късно кипърецът прати топката в мрежата от елементарен форхенд и подари брейк-бол на 26-годишния си конкурент. Още една двойна неточност докара към този момент до извънредно експресивен задатък в интерес на хасковлията.

5:1 - И този сервис-гейм не мина без трагични моменти, просто тъй като Григор увеличи равнището на грешките и смъкна процентите успеваемост от първи сервис. Само че въпреки всичко даже макар тях хасковлията успяваше да надделее в разиграванията и да си заслужи затвърждаване на пробива.

6:1 - Багдатис продължи наклонността третият сет да се развива като женски мач с доста пробиви, а Григор приключи мача от първата си опция с удивителен плонж и форхенд-уинър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР