Нашите войски няма да влязат в Украйна, няма да се

...
Нашите войски няма да влязат в Украйна, няма да се
Коментари Харесай

Байдън: Войските ни няма да влязат в Украйна, но ще браним всеки сантиметър от територията на НАТО

Нашите войски няма да влязат в Украйна, няма да се бият в Украйна. Но Съединени американски щати ще защитят всеки сантиметър от територията на НАТО. Ще спазим нашите задължения по член 5. Това съобщи американският президент Джо Байдън в обръщението си към нацията довечера.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи нови наказания против Русия в отговор на нашествието в Украйна, в това число заледяване на активи на четири огромни банки и преустановяване на износа на високотехнологични артикули за страната.

„ Това ще наложи съществени разноски за съветската стопанска система, както неотложно, по този начин и с течение на времето “, сподели Байдън, съобщи БГНЕС.

Той сподели, че стъпките, наложени в съгласуваност с Европа, ще блокират водещите съветски банки от финансовата система на Съединени американски щати и ще „ пресечен повече от половината от високотехнологичния импорт на Русия “.

Към момента не е на дневен ред изключването на Русия от платежната система SWIFT, само че това постоянно може да се направи, добави Байдън.

След нахлуването на Русия в Украйна Владимир Путин ще стане " парий на интернационалната сцена ", съобщи още президентът на Съединени американски щати, като добави, че " не възнамерява " да беседва с съветския водач.

" Всяка нация, която се преценява с грубата експанзия на Русия против Украйна, ще бъде опетнена от асоциацията за това ", съобщи Байдън в Белия дом.

Нахлуването на Русия " в никакъв случай не е било обвързвано с същинска угриженост за сигурността от тяхна страна ", добави Байдън. " Винаги е ставало дума за открита експанзия, за желанието на Путин за империя с всички нужни средства и непременно ".

Путин отхвърли всяко почтено изпитание на Съединени американски щати и нашите сътрудници в НАТО да се реши казусът с разговор. Седмици наред предупреждавахме, че ще се случи точно това и то става тъкмо по този начин, както го предсказвахме. Руското държавно управление предприе хакерски атаки против Украйна, видяхме странни, налудничави изказвания, че Украйна ще стартира война против Русия, че е подготвена да употребява химически оръжия, че приготвя геноцид. В момента, в който Съветът за сигурността на Организация на обединените нации се събра, с цел да вземе решение и да предотврати война, Путин разгласи война, съобщи Байдън.

Ние се отнесохме транспарантно към света, разкрихме доказателства за неговото държание, добави президентът на Съединени американски щати.

Путин е агресорът, той избра пътя на войната и в този момент той и неговата страна ще понесат следствията. Обявявам нови наказания, това ще понесе съществени загуби за съветската стопанска система. Искам да го кажа ясно - Съединени американски щати не вършат това сами. 27 членове на Европейски Съюз, в това число Канада, Нова Зеландия... Срещнахме се с водачи от Г-7 и при цялостна взаимност взехме решение да ограничим способността на Русия да финансира своята военна машина, ще ограничим и тяхната дарба да работят в стопанската система на 20 век, която е стопанска система на високите технологии. Ние глобяваме съветските банки, главните активи на 4 съветски банки в Съединени американски щати ше бъдат затворени. Добавяме имена на хора от съветския хайлайф, членове на техните фамилии, това са хора, които персонално се възползват от политиката на Кремъл и те би трябвало да понесат и страданието, безапелационен е Байдън.

Утре НАТО ще организира среща на високо ниво, с цел да препотвърдим нашата взаимност и да набележим идващите стъпки и всички аспекти на будещите дейности, добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР