Нашите пътища не са в добро състояние, каза за БНР

...
Нашите пътища не са в добро състояние, каза за БНР
Коментари Харесай

В област Ямбол ще се ремонтират няколко пътни участъка



" Нашите пътища не са в положително положение ", сподели за БНР регионалният шеф на Ямбол Георги Чалъков.
Той заяви кои ще са пътищата, които ще се ремонтират предпочитано през идващите години:

" Това ще бъде довършването на околовръстното на Ямбол , тъй  като в моментна тази рехабилитация, която се реализира, не реши главния проблем на околовръстното - изваждането на трафика от града. Има подготвен план,  който би трябвало да се актуализира, с цел да може околовръстното да се изведе от градската среда и да се свърже с пътя Безмер - кръстовището на Ямбол за Сливен.  По този метод ще се изведе целия тежкотоварен авто трафик от града. Другият предпочитан сектор ще бъде на територията на община Болярово ". 

Той заяви, че ремонт през тази година ще има и на пътни сектори в община Стралджа.

" Предстоят ни диалози дружно с Областното пътно ръководство и управлението на Агенция " Пътна инфраструктура “ за последваща година в бюджета да осигурим средства за пътен възел Воденичене   и дотъкмяване на околовръстното в Ямбол ".

По думите му по пътят Окоп- Елхово е належащо да се направи незабавен ремонт , защото трафикът се усилва непрекъснато, пътят не е положително положение и има предпоставки за пътнотранспортни катастрофи.

" Бяха планувани средства за рехабилитация на пътя на стойност 47 милиона лв., само че тези средства бяха  по тази порочна скица за пътно поддържане и  настояща поддръжка на пътищата, а се правят съществени поправки. Сумата за този път е част  от тези наддоговорени средства, за които се приказва, че са милиард и половина, ще се прави, само че при други условия. Също ще настояваме този път да влезе в идната година в някакви бюджети, с цел да може да има някакви средства обезпечени за него по всяка възможност ще  се проведат публични поръчки. Водим диалози този път да стане част от коридори Север-Юг . Знаете че,  по доста стратегии към този момент се създават планове не Изток-Запад,  а Север-Юг ", съобщи за предаването " Чуй лятото " Георги Чалъков.

Ямбол навлезе в алената зона за разпространяване на ковид

" На последния  регионален медицински съвет имаше представител на болничното заведение в Ямбол. Те заявиха, че са подготвени да изпълнят Националния проект за справяне с пандемията. При стъпване на всяко несъмнено равнище те са подготвени да разкрият съответния брой  кревати и за интензивно, и за болнично лекуване на заболели от Covid. За страдание последните данни демонстрират, че тази леглова база се цялостни доста бързо “.

Преди време регионалните шеф на Ямбол, Хасково и Бургас организираха среща с представители на Министерство на вътрешните работи.  Един от разискваните въпроси  е бил обвързван със положението на оградата, която да стопира влизането на незаконни мигранти в България.

„ Оградата, която беше издигната, беше вменена на регионалните шефове като благосъстоятелност, като поддръжка само че без  финансов запас “.

Повече можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР