Нашите български деца по нищо не отстъпват на нито едни

...
Нашите български деца по нищо не отстъпват на нито едни
Коментари Харесай

Офелия Кънева: Българските деца по нищо не отстъпват на други деца

„ Нашите български деца по нищо не отстъпват на нито едни други деца, само че в 21 век е несъответстващо да се съпоставят децата по националности. Самите деца не одобряват това съпоставяне и аз се пробвам да го заобикалям в личното си схващане, в личните си разработки, въпреки,че за нас възрастните е доста комфортно да го вършим, тъй като това е нашия свят. Ние сме израснали в свят с граници, до момента в който децата в този момент израстват в свят без географски граници. Мога да кажа, че новото потомство, милениумите не се разграничават по народност, те се разграничават по ползи, разграничават се по личностни особености, които са част от всеки един тях ", сподели за БНР Офелия Кънева, социолог и лекар по ръководство на образованието.
По думите ѝ в пандемията е трябвало да се положат два пъти повече старания да се компенсира напрежението с други механизми, да спестим малко от несгодите от отдалеченото образование, техническата обезпеченост, да намерим други възможности, в това число да отложим малко със периодите, да ангажираме малко повече педагогическия състав, да въвлечем по-организирано родителите.

„ Резултатите към този момент са факт, само че те занапред ще се разпростират, тъй като това е лавинообразен резултат. Има безапелационни познания, компетентности, които всеки един от нас би трябвало да има, с цел да може да се развива като персона, като човек и за себе си, и за общността, в която съществува и по тази причина са наложителна част от нашето обучение, наложителна част от развиването на обществото и в тази връзка ние към този момент започваме да се съмняваме в процесите, започнахме да се оправдаваме с пандемията “, добави в предаването " Нощен небосвод " Кънева.

Офелия Кънева поддържа серия от публични начинания, свързани с развиването на личността - както на децата, по този начин и на възрастните: артистични, спортни, университетски и ориентирани към локални общности. Тя е основала първия учебен парламент в България. Офелия Кънева е специалист с дълготраен опит в региона на отбраната на детските права.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР