Запитан дали правителството е на прав път в борбата с

...
Запитан дали правителството е на прав път в борбата с
Коментари Харесай

Кличко обвини украинското правителство, че не се бори достатъчно ...

Запитан дали държавното управление е на прав път в битката с корупцията, той отговори: " Можете да зададете този въпрос на всеки жител и съм сигурен, че той ще отговори с " не ". Кличко декларира в изявлението, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция, че самият той е " на безусловно същото мнение ".

 

Украинският президент Володимир Зеленски нееднократно е обявявал, че води сурова борба с корупцията и злоупотребата със средства в държавния уред. Доказването на триумф в тази битка е и причина за участието на страната му в Европейски Съюз, напомня ДПА. Само преди няколко дни министърът на земеделието подаде оставка заради обвинявания в корупция. Украинското антикорупционно бюро го упреква в нелегално заграбване на държавна земя за милиони.

Във връзка с връзките си със Зеленски Кличко изрази страдание за неналичието на единодушие измежду водещите политици в Украйна. " За страдание, в този интервал на война няма единение сред политическите сили ", сподели Кличко. Той означи, че от началото на войната неведнъж се е опитвал да се срещне със Зеленски.

 

" Но за жалост нямах опция да се срещна персонално със Зеленски. Вероятно той има други занимания. "

 

В актуалната обстановка е значимо да се не помнят политическите упоритости. " Да преследваш политическа конкуренция в обстановка като тази е нелепост ", акцентира Кличко. Киевският кмет уточни вредите, нанесени от съветските дронове и прикани за по-голяма интернационална поддръжка за противовъздушната защита на Украйна.

 
" Имаме недостиг на системи за противовъздушна защита ", акцентира Кличко. Гражданите на Одеса, Днепър и Харков също се нуждаят от отбрана, добави киевският кмет. След две години война вредите в Киев са големи. Повече от 800 здания са развалени и разрушени от въздушните удари, в това число съвсем 440 жилищни здания. Повече от 200 души са починали вследствие на въздушните удари, в това число седем деца.

 

През зимата на 2022 година съветската войска се опита да унищожи сериозната инфраструктура на града, съобщи Кличко. " Това е геноцид. Това е гнет - да оставиш най-големия град в Източна Европа без вода, електричество и отопление ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР