40 души загинаха, след като язовир в Кения се срути

...
40 души загинаха, след като язовир в Кения се срути
Коментари Харесай

40 души загинаха в Кения, след като огромен язовир внезапно се срути, причинявайки масивно наводнение

40 души починаха, откакто язовир в Кения се срути и опустоши близките села. Срутването на язовира Old Kijabe в региона на Голямата рифтова котловина в страната също прекъсна придвижването по основна автомагистрала.

Досега са извадени минимум 10 тела, а интервенцията по търсене и избавяне продължава. Повече от 15 фамилии също са били разселени.

Командирът на полицията в окръг Накуру Самуел Ндани удостовери, че минимум 10 души са починали и се организират издирвателни и избавителни интервенции – само че има опасения, че броят на жертвите може да нарасне, защото „ доста хора “ към момента са в неопределеност, оповестиха локалните поданици.

Командирът на полицията в региона на Найваша Стивън Кируи сподели, че няколко души може да са хванати в капан в калта. Г-н Кируи сподели: „ Провежда се интервенция по търсене и избавяне, откакто язовир в Old Kijabe се спука и наводни част от град Maai Mahiu в Naivasha. Старият язовир се спука рано сутринта в понеделник, преди водата да отнесе няколко къщи. Няколк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР